lördag 13 oktober 2012

När det är rätt så är det lätt..

... när det är lätt så är det rätt brukar Kay Pollack säga.

Tillit var namnet min vän K ville påminna mig om. Plötsligt faller allt på plats, nya efterlängtade utmaningar kommer i min väg likt en virvlande höstvind.

Jag brukar säga att jag har världens bästa jobb vilket jag verkligen menar. På senaste tiden så har jag dock känt att jag behöver en ny utmaning eftersom jag lätt blir uttråkad och kan känna att det blir enformigt (trots att det nog egentligen är det sista man kan säga om mitt arbete). Behöver luft under mina vingar för att kunna stötta andra att flyga.

Likt en höstvind som sveper in och virvlar runt bland löven så kommer nu luft under vingarna i form av utbildning och skrivande. Jag har fattat beslutet att läsa fortbildning inom coaching vilket innebär att jag sedan kan certifieras på PCC-nivå när jag har tillräckligt många timmar. Det är dock inte det viktigt för mig handlar det om att kunna slipa hantverket och bli bättre på det jag gör.

Inom skrivandet så ska jag skriva ett internt material till min arbetsplats kring hur jag arbetar med professionell coaching med vår målgrupp (unga vuxna med psykisk ohälsa och komplex problematik) eftersom det inte är vanligt att de kommer i kontakt med coaching på det viset. Ett material där jag beskriver coaching, målgruppen, mitt arbete (inklusive övningar som används och hur) samt mina reflektioner kring det arbetet. Det känns jätteroligt att få sätta det på pränt och försöka tydliggöra det som för mig blivit min vardag.

En göteborgsresa behöver bokas om då den krockar med utbildningen. Bloggvännen Chissra har gett mig hennes retur på en biljett hon inte nyttjar eftersom hon inte kommer använda den. Jag hittar en ny biljett till exakt samma pris och tänker på det Kay Pollack brukar säga. Tillit, lätthet och glädje kännetecknar det som händer nu.

Saker faller på plats likt singlande löv som lägger sig tillrätta för att skapa höstens eget lapptäcke.

16 kommentarer:

 1. Spännande med nya utmaningar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska det bli. Jag behöver det för att vara tillfreds, i lagoma doser dock.
   Kramar

   Radera
 2. Åhhh - vilket fint höstcollage!

  Alla dessa färger som man (läs jag) bara laddar upp hela kroppen och sinnet med. N j u t n i n g!

  Heja dig! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar hösten så jag är glad när jag kan fånga den från sin vackraste sida :)

   Kramar

   Radera
 3. Vad roligt att få göra nya saker. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sannerligen :) Å äntligen kan man ju säga :)

   Radera
 4. Om det är rätt går det lätt. Men det som är tungt kan också vara rätt, finnas där för att man ska lära något, utvecklas. Svårigheten är att veta när man ska stanna, rida ut stormar och vänta på att det blir bättre, och när det bara är fel så att man ska dra. Hur kan man veta vilket som är vilket?
  Undrar Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann, håller med dig i varje ord.

   Det finns saker jag inte kunnat lära mig utan de svåra stunderna.. men jag har märkt i livet som i det här när jag står inför ett val och plötsligt löser sig allt bara smidigt.. eller när jag beslutat något och allt bara krånglar (som när jag och tidigare pojkvän skulle flytta ihop och det blev käppar i hjulet hela tiden vilket i efterhand visade sig vara tur att vi inte gjorde). Då kliver jag åtminstone åt sidan och funderar, ibland är det nästan lättare att se efteråt. Men hur ska man veta? Säg det.. och kanske finns lärdomar oavsett hur man gör.. man får lyssna inåt och lita på sig själv. Vilket definitivt är lättare sagt än gjort.

   Kramar

   Radera
 5. Vad spännande med nya projekt!!
  Otroligt vackra höstbilder!
  Vill även tacka för de fina kommenatarerna hos mig!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns så himla roligt :)
   Hösten är vacker, gäller bara att fånga den medan man kan..

   Kramen

   Radera
 6. Vad fint och spännande med fler glädjeämnen i ditt liv! Och hållet med dig, är det rätt är det lätt:-) . Kram

  SvaraRadera
 7. Vi behöver ständig utveckling och fortbildning i livet, det är en del av vår personliga utveckling.
  Låter som en spännande höst går dig till mötes och så trevligt med en stundande Göteborgsresa. Med tanke på hur bra det löste sig med biljetterna kan jag inte låta bli att tänka; det finns en mening med allt.
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så och jag tillhör dem som behöver det för att inte bli för rutinerad. Det känns verkligen som om det är en mening med detta och att jag är på rätt väg...
   Kramar

   Radera
 8. Jag säger som föregående talare...Det finns en mening med allt! Den där virvlande höstvinden som gör att allt faller på plats är DIN nu, njut av den! Dina ord är som vanligt poesi, liksom dina underbara höstbilder! Tusen tack för fina kommentarer på min blogg. Önskar dig en fortsatt fin måndag./Kram P.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det, att det finns en mening med allt och ibland pekar livet med hela handen.. jag njuter i massor när det blir så och är så tydligt.
   Tack för dina fina ord om både mina bilder och mitt sätt att skriva.

   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen