fredag 5 oktober 2012

Ibland när man går fel...

.. kan man hitta rätt.

Det är det som händer mig och min vän när vi letar en plats från en bok vi båda läst. I Gamla stans gränder finner vi den allra finaste lilla butik, blandad med antikviteter, böcker, design, gammalt och nytt, billigt och dyrt. Vi vindlar omkring därinne under glada små rop och lovar att komma tillbaka.

Detsamma gäller med livet. Ibland tror vi att vi går fel när vi egentligen hamnar helt rätt. För det är inte alltid den stora upplysta och raka vägen som leder oss dit vi vill. Ibland vill jag kontrollera vissa saker fastän jag vet att det är i tomrummet och närvaron mycket händer. Det är så jag träffat många av mina vänner, mina tidigare kärlekar och hittat nya hobbies. Ibland är livet långt mer finurligare än jag kunnat tänka ihop.

Hittade vi vad vi sökte då? Jo, vi fann honom.. den lilla pojken som blickar mot månen på en plats i Gamla Stan som varit gömd för mina ögon. En liten glimt av vardagsmagi när man finner något som alltid funnits där men som man inte sett. Så är det också i livet ibland.


9 kommentarer:

 1. Jag skulle också vilja se den lille pojken som blickar mot månen. På något vis känns det ganska speciellt. Tur ni fann honom.

  Nej det är inte alltid vägen är rak dit man ska. Tycker mest att de flesta vägar är krokiga och guppiga och ibland kör jag fast i leran. Men så kommer de där fina somriga grusvägarna med kor betande på ängarna och då känns det genast bättre :) Det är nog bra att det är en dos av både det ena och det andra.

  Trevlig helg!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var speciell.. och så liten, vi missade honom nästan. Blank på hjässan efter människors klappande.. så fin..

   Ja att köra fast i leran är inte alltid så kul men ibland är det vad som får en att köra vidare... jag tror att om det var en asfalterad rak väg skulle det inte vara lika utmanande, lärande och mångfacetterat...
   Kramar

   Radera
 2. Åh så sant såå. Vägen är vindlande men å andra sidan tror jag att man lär sig en himla massa på dom där avkrokarna man gör. En massa nyttigheter som man sedan behöver när man når målet!

  Gamla stan är magiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med :) Gamla stan är svårt att slå...

   Radera
 3. Sant, sant... vägen är allt! Kram

  SvaraRadera
 4. Tack Liv/V för titt-in och kommentarer.

  Önskar dig allt gott!/SoF

  ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 5. Så sant Liv och faktiskt så måste jag erkänna att jag gillar de där krokiga och slingriga vägarna bättre än de raka och självklara. Jag inser att jag ofta lär mig mer av de krokiga och de r de som ger mig mest överraskningar.

  Vad bra att ni hittade både det ni sökte och det ni inte visste m att ni sökte där i Gamla stan. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag med :) Det var härligt, både det vi sökte och det vi inte visste innan vi fann det..

   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen