tisdag 9 oktober 2012

Morgonens regn slår mot rutan och väcker dagen till liv.

Jag är redan vaken. Istället för att ligga kvar i sängen stiger jag upp, kokar yogithe och låter regnet bli min melodi in i tisdagen. I bloggars rader finner jag livsklokheter och andra horisonter att blicka ut över. Jag lär mig om livet utifrån andras världar och tankar likt en livsbok med noveller där olika författare satt färg på världen.

Funderingar faller under dagarna likt lövregn kring beslut som ska fattas där magkänsla och logik måste finna varandra. Logiken tar över och jag snurrar in mig i tankar som ligger längre fram. Jag finner frågor istället för svar. Mina vänner leder mig rätt igen genom att påminna mig om det jag tror på, det som är viktigt för mig och tilliten till att allt blir som det är tänkt.

När jag följt mitt hjärtas röst har jag alltid hamnat rätt vilket jag tänker göra även denna gång. Mitt beslut är fattat och nu behöver jag hitta lösningen för att realisera ännu en dröm. Idag träffar jag vännen K för att reda ut tankarna kring detta. Vi stöttar varandra som vänner och i  vår utveckling som mentorer/coacher/vägledare/utforskare på spunkjakt i livet.

Färglatt lövströssel prasslar när jag vandrar på min livsstig under mitt prickiga paraply. Min vän k's sms från i torsdags påminner mig om det jag tror på. Då tänds solen i mitt bröst även om regndropparna leker i trädens toppar.

13 kommentarer:

 1. Gillar verkligen sms-bilden!
  (och dess innehåll..)

  En personlig pepp:are skulle inte vara fel just nu, när hälsan är skral.
  Tänk att tillit är så svårt ibland.

  Hoppas du berättar om din dröm och hur realiserandet av den gick - senare.

  ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. En personlig peptalker är aldrig fel.. det är bra när de påminner en om det man tycker är viktigt.. jag kommer att berätta om drömmen, vilken dag som helst nu..

   kramar

   Radera
 2. Godmorgon! Vilken annorlunda och fin blogg jag hittade fram till! Dina texter är som poesi. Hit kommer jag tillbaka. Ha en strålande tisdag och njut av ljudet av de prasslande löven där under ditt prickiga paraply. Stor varm höstkram från landet i väster. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. STORT tack, så himla snällt sagt.. jag tycker om att leka med ord.. Jag njuter till fullo av hösten, älskar den :)

   Höstkram tillbaka

   Radera
 3. Fina vännen, du är så klok och med ett av de största hjärtan jag vet. Alltid full av värme, visdom och en stor öppen famn för de som omger dig. Sådan värme och omtanke studsar alltid tillbaka. Precis som leenden. Det du sänder ut får du tillbaka.

  Jag tror på dig och håller både tummar och tår för dig i ditt nya äventyr. Ibland behöver man kasta sig ut och våga. Möta det där äventyret och allt det fantastiska som det för med sig. Heja dig!

  Jag säger det inte tillräckligt ofta vännen, men jag är så glad över att du finns därute. Tacksam över att vi fann varandra den där gången och för all bloggkärlek du delar med dig av både i kommentarfält och via mail. En bloggsyster som jag tycker så mycket om. Tack för all kärlek, väme och omtanke de där dagarna när jag hade det tufft med oro, rädsla och sjukhusbesök. En gest som betydde så mycket och gav mig extra styrka. Tack snälla!♥

  Ta hand om dig vännen och njut av hösten (som idag kommer i form av en rejäl storm här hos mig).

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK!!! ...och TACK igen! Jag blev så oerhört rörd av alla varma ord som du bara regnade över mig och min blogg.. Betyder långt mer än du kan ana..

   VARM Kram

   Radera
 4. Alltså...jag vill inte klaga för bloggen blev jättefin..men det är lite drygt att ha den där röriga bakgrunden till texten ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för respons.. bytte från den förra av samma orsak, men får nog återgå till enfärgad bakgrund om det ska bli bra.. för göra det under helgen..

   Radera
 5. Vänskap är bland det finaste som finns.
  Tack för att du skriver så varmt, enkelt och klokt.
  Kram

  SvaraRadera
 6. VÄnner är guld <3<3<3
  Kramar och ha en fin fredag

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen