torsdag 30 januari 2014

Det är i vilan det händer..

... är namnet på såväl en föreläsning som en bok av Tomas Sjödin.

Igår var det dags att lyssna på honom vilket jag inte gjort i verkliga livet tidigare men hans sommarprogram och vinterprogram ligger mig varmt om hjärtat. Det är en man med mycket närvaro, humor och ett lugn i att berätta om det han tror på och tycker är viktigt. Det är i vilan det händer framhåller Tomas. När man släpper saker kan de komma till en, på så många vis. Men också vilans viktighet och att vila inför och regelbundet istället för efteråt och för att man "förtjänat" det. Men vila kan också vara att göra nåt annorlunda som bryter av mot vardagen, men i närvaro.

Jag köper boken, ibland är jag så bra på att vila och ibland slarvar jag så oftast för att livet har så mycket roligheter att erbjuda. Men jag vet att vila är viktig för att hinna ikapp mig själv, att låta saker hända och att kunna möta livets dagar med stor närvaro. Jag ska lägga tid på vila och läsa hans bok och fundera kring de tankar och känslor de väcker. För jag tror också att det är i vilan det händer.

4 kommentarer:

 1. Jag tror den boken är bra! Såg honom på tv:n när han gästade Malou "Efter tio".

  Kram och Godnatt! :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat läsa och såhär långt så tycker jag mycket om den.
   Kramar

   Radera
 2. Jag inspirerades mycket av boken - och tänkte under 2014 försöka ta vilodagen på större allvar. Bloggar om dessa erfarenheter på http://vilodagen.tumblr.com/ - följ gärna med på den resan!

  Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande att ni gör verklighet av vilodagen. jag har tänkt en hel del på att införliva en sådan i någon mån.. tycker om tanken. Ser fram emot att följa er på färden.

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen