torsdag 2 januari 2014

Jag finner en bild från sommaren.... taget utanför den älskade Drömkåken.

Tittar på bilden och tänker att sådär är det ju ibland i livet. Man står i ett vägskäl och måste fundera över vart man vill gå och vad man behöver. Kanske behöver man mer lekfullhet, möjligheten att finna något nygammalt, man behöver parkera sig nånstans och stå stilla eller kanske ta hand om primära behov innan man fattar något enda beslut. Eller så behöver man nåt gott, eller ett samtal med en vän eller bara lyssna på sina egna tankar över en varm kopp the.

Ibland är det i vägskälet man fastnar och glömmer att många gånger kan man bara vända tillbaka om valet inte känns rätt, men ibland kanske man behöver stanna ett tag i vägskälet innan man vandrar i en riktning. Själv tycker jag om att ha intentioner hängande över livet, som ett paraply eller en kuliss som jag försöker ha med mig in i min vardag. Därför blir jag överförtjust när jag firar nyår hos min vän K och alla gästerna ska välja ett ord att bära med sig in i 2014. Jag valde kärlek, vad hade du valt?9 kommentarer:

 1. Jag hade nog valt kärlek eller glädje :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt :) Hoppas du får båda!

   Radera
 2. Instinktivt tänkte jag ordet "framtid", trots att förnuftet ju vet att man ska leva här och nu ;-). Men för några år sedan kändes det inte som att det fanns någon framtid, så att nu "våga" öppna dörren till ett annat som är annorlunda än nuet, det känns kittlande. Och det står mig ju fritt att regissera denna framtid själv (ännu mer kittlande!).
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag tror framtid är ett viktigt ord. Att finna en riktning och våga tro på framtiden kanske.. är nyfiken på var din kittlande framtid kommer att ta dig.
   Kramar från Liv

   Radera
 3. Jag hade nog valt "glädje". För mig känns det viktigt.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett vackert ord och viktigt i livet.
   Kram

   Radera
 4. Å, så vackert tänkt och så tåligt att få välja!
  "Lek" blir mitt ord, för det gör vi här hemma, allesammans och det är så fantastiskt att få följa lekens vindlande vägar när den som styr är en människa som är rätt ny här på jorden.
  God fortsättning, kära du, tack för alla dina kloka ord och tankar!
  Och jag hejar på dig och på kärleken i och runtomkring dig, ska du veta.
  Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Så roligt att få välja" menar jag förstås:)

   Radera
  2. Lek är fantastiskt, tror vi vuxna leker för lite ibland så det är tur att barnen påminner oss ibland.
   God fortsättning tillbaka och tack för att du hejar på mig.
   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen