söndag 19 januari 2014

När snön fallit i dagar..

.. och låtit virvlande flingor skapa vackra skyar och rum för tystnad, mys och tid med vänner så önskar jag den fortsätter falla.

Med fallande snö i vintertid så hamnar jag i soffan på en vampyrlounge, på en amerikansk restaurang där jag och en vän skrattar högt, i en annorlunda biosalong på Bio Rio och på cafeer där jag dricker choklad och njuter vinterlycka. Jag har längtat snö och från min lägenhet inleder jag dagen med att blicka ut över min skog som täcks av snö.

Jag pratar i telefon med dem som bor mig närmst i hjärtat men längre bort på kartan. Tänk hur mycket kärlek det kan finnas i en röst och inte alltid i de ord som sägs. Jag behöver bli bättre på att ringa de vars röst innebär trygghet, kärlek och det värdefullaste i livet jag har. De är så viktiga för mig men jag är en skrivande person som kanske oftare messar, mailar eller skriver ett brev. Men deras och min röst hörs inte där. Vad trevligt att höra din röst brukar vi ofta säga och det ligger en stor sanning i det. Det jag saknar mest i min vardag är de vänner och att min familj som är långt borta. Men det gör också att jag uppskattar stunderna med de vänner och den familj som bor här.

Det är söndag och jag njuter ledig dag och ensamhet. Mina tankar i mitt hem. Min tid med mig själv innan dansen tar vid, där möter jag också mig själv men tillsammans med andras dansglädje. Igår befann jag mig lite närmare himlen med perspektiv över staden i Skrapans bar men idag vill jag vara nära jorden och känna mina rötter förgrena sig över livets trädgård.
5 kommentarer:

 1. Ditt inlägg doftar snö! Hela tempot i snön finns i din text, så fint att läsa. Och det där med rösterna, det är verkligen sant. Jag känner¨igen mig i hur du tänker kring det.
  Stor kram, tack för att du alltid skriver så fint till mig! Det betyder mycket ska du veta.

  SvaraRadera
 2. När jag läser ditt inlägg ser jag snöflingorna falla utanför ditt fönster!
  Så vackert! Visst gäller det att komma ihåg och ringa ibland, inte bara texta, utan även vila i varandras röster och bära dem med sig i sitt minne.
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Jag är inte heller bra på att ringa andra...
  Fina ord, gillar hur du beskriver.
  Här är det knappt någon snö och blåser så kallt..brrr
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Som vanligt vackra kloka ord :)

  SvaraRadera
 5. Vad stan är vacker med alla ljusen och de gamla husen.
  Jag vill ha vår jag..för jag har svår trädgårdslängtan.. fast det är tokfint med all snö, och rent! inga skitiga hundtassar, bara en sån sak :)
  Nä jag har än inte varit till Drömkåken. Men jag vill dit till sommarn och ta en titt och en fika förstås. Jag är alldeles säkert på att jag kommer att älska stället!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen