måndag 20 januari 2014

Han är den vars vinterprogram trollbinder mig.... och hans namn är  Tomas Sjödin.

Jag lyssnar och lyssnar igen på vinterprogrammet, inom mig finns frön till blogginlägg från hans vinterprat. De ska gro klart innan de nedtecknas. När jag passerar en affisch vid en kyrka som berättar att han ska föreläsa så fattar jag ett snabbt beslut. Någon minut senare står jag med en biljett som kostat mig hundra kronor inklusive fika. 

Vilken investering i mig själv att få lyssna på någon vars klokord visar på nya dörrar, påminner om gamla visdomar och framförallt öppnar det mitt hjärta. Jag har tidigare lyssnat på både sommar- och vinterprogram med honom och han har en förmåga att prata om livet som jag bara älskar. 

En biljett till en stund i någon annans tankar kan vara en biljett till att möta mig själv på så många plan. Jag vet ännu inte om nån av mina vänner följer med och delar de här timmarna med mig men jag vet att oavsett vilket så är jag så tacksam över att jag lyfte blicken när jag gick förbi kyrkan och upptäckte något jag inte visste att jag önskat. 

6 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när det liksom bara är meningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alldeles, alldeles underbart!
   Kramar

   Radera
 2. Tack för tipset, finaste Liv. Hans program ska jag lyssna på. Jag tycker det är en skön avkoppling att höra på Vinter och Sommar i P1, så många fantastiska människor! Stor kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska... älskar dessa program och dessa fantastiska människor. De förgyller mitt liv.
   Kramar

   Radera
 3. Kloka fina ord Liv! Det är så sant som du skriver att andras kloka ord kan öppna nya dörrar... Kram till dig!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen