måndag 6 januari 2014

Gå ditt hjärtat leder dig..


... tänker jag när jag finner hjärtat mitt i staden.

I bilden finner jag symbolik för just den tanken.  Man behöver ett par stadiga skor när färden ibland känns längre än man önskar och underlaget är ojämnt. Som får en att stå stadigt på jorden men också som skydd mot det motstånd du möter när du följer hjärtats röst.

Väskan kan packas med det som behövs på färden som erfarenheter, vänners stöd och det som gör att du känner dig trygg och tillfreds i okänt land. För åtminstone lockar mitt hjärta ut mig i en riktning som inte alltid är välkänd.

Jag tror att vingarna står för hopp, tillit och all den där styrkan som får dig att lyfta när du minst anar det. Det som ger dig energi och kraft. De finns massor av jordänglar på jorden, kanske är du en av dem eller så möter du någon.

Hatten då? Med en hatt blir livet lite roligare och man kan lyfta av hatten för sig själv och de man möter. Eller samla pengar i för en dans, en sång eller bara som ett livets gycklare.

12 kommentarer:

 1. Men så underbart! Fann du den bilden målad på en vägg bara så där? Vilken grej!
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bara sådär sprang jag på den mitt i stan.. och då måste man ju bara fota den tyckte jag. <3
   Kramar

   Radera
 2. Hihi...vilken härlig liten metafor. Gjorde mig själaglad
  kramar vännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt :) Att jag fick göra dig själaglad bara sådär.
   Kramar

   Radera
 3. Vacker målning och fin tolkning.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, jag gillade målningen och tack för att du gillade min tolkning :)
   Kramar

   Radera
 4. Njuter av din beskrivning. Vackert och hoppfullt! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag följde hjärtats röst och stack iväg till Paris bara helt apropå. Hade i te råd överhuvudtaget egentligen. Men behöver man pengar i graven?;-) Nu sitter jag och njuter av rödvin ute på trottoaren och husen svajar lite lite.... Livet är härligt och jag insuper det i stora klunkar. Glupskt. Kram till dig, vännen

  SvaraRadera
 6. Tänk att springa på en liten målning så där. Och att den startade tankar hos dig och att du tolkade den. Och tolkade den helt rätt tror jag! Den målningen fyllde sitt syfte, tanken varför den placerades där. Så roligt att någon tar initiativ till att måla små filurer. Vilken fin tolkning du gjorde!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. Tänk så bra att någon målade denna lilla härliga figur, att du gick förbi och tog dig tid att filosofera lite över den. Stort tack för dina fina tankar! Kram!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen