torsdag 17 december 2015

Det regnar från gråslagen himmel..

.. när jag kliver ut från Arlanda.

Den snö jag önskat möter mig ej men några timmar senare så sitter jag med tända ljus och dricker the och inväntar en av mina bästa vänner som kommer hit för häng. Då känner jag ändå en julkänsla i mitt bröst. Det är vackert att komma hem till sitt hem, sin säng och till en lägenhet som pedagogiska mamman och hennes vän fyllt med värme.

Min mammas vän har dessutom fyllt den med vackra saker som nya lakan, vackra saker av samisk design från Stoorstålka och sen hyacinter som blommar, liljor som doftar och en burk hemkokt hjortronsylt i kylen. Då känns det ombonat även om man bor ensam.

Vilken resa och vilka möten, det kommer ta tid innan jag landar och det finns flera oskrivna inlägg så Indienresan kommer fortsätta i skrift på bloggen mellan de vanliga inläggen.

Resan hem gick smidigt och snabbt eftersom jag sov bort stora delar av den. På min första flight så hamnar jag bredvid en indisk man. Det är första gången jag flyger säger han tyst och ser både nervös och förväntansfull ut. Han berättar att han ska åka till Kuwait för att arbeta som chaufför där i två år. Han har frågor om bagaget verkligen skickas hela vägen och han ser längtansfullt på min fönsterplats och kikar ut genom fönstret.

När vi kommer till Doha ska vi åt olika håll men vi tar sällskap genom säkerhetskontroller och den stora flygplatsen fram till hans gate. Jag följer med dig säger jag när han säger att han inte vet hur han ska hitta. Han håller hela tiden krampaktigt i sitt pass och sitt boardingkort men samtidigt ler han och tittar förundrat på denna högteknologiska plats. När vi skiljs åt undrar han igen hur han ska veta när just hans plan går och jag förklarar att han sitter vid rätt gate och att han kan fråga dem i disken men att han kommer se när de börjar gå ombord på planet. Jag önskar så att hans resa gick bra och att han fick en fönsterplats att blicka ut från.

Hemma nu, lite förändrad men samtidigt mig väldigt lik. Det ska bli så mysigt att träffa vänner och familj. De som ligger mig närmast hjärtat var jag än reser.
6 kommentarer:

 1. Som sagt,välkommen hem, ser fram emot mera reseberättelser :)

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem. Åh ser framemot att få höra om din fantastiska resa. Vad mysigt att din mamma pysslat i lägenheten. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fining <3. Min mammas bästa vän om man ska vara petig men hyacinten var från mamma. Kramar i massor från Liv

   Radera
 3. Välkommen hem! Vilken underbar resa du har haft. Vilka möten. Jag ser fram emot fler berättelser.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3. Ja, det har varit fantastiskt. Vad härligt att ni vill höra mer. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen