fredag 11 juli 2008

Vart härnäst?

Japp.. intervjun avklarad och den gick bra men jobbet blev inte mitt fick jag veta senare under dagen per telefon. Självklart så blev jag besviken för jag ville verkligen ha det där jobbet men samtidigt så mår jag faktiskt bra för det visade sig att slutstriden om tjänsten stått mellan mig och någon som hade klart större erfarenhet vilket jag ser som en stor komplimang.

Nu kan jag berätta vad det var för tjänst jag blivit intervjuad för, jag har sökt en tidsbegränsad deltidstjänst på ett projekt som gruppcoach med en målgrupp som av olika anledningar står långt från arbetsmarknaden. Projektet verkade jättespännande och tjänsten hade breddat min kompetens och erfarenhet rejält.

Nåja, nu blev den inte min nya livsväg men jag var med till slutspurten och personen som fick tjänsten (det var oss det stog emellan) hade mycket mer erfarenhet inom dessa arbetsuppgifter. Hon var bland annat certifierad coach och hade arbetat med gruppcoachning och hade dessutom stor erfarenhet av att arbeta med den specifika målgruppen. Jag har inte coachat i grupp och har ju ännu inte coachkompetensen.

Så just nu känner jag att det är ganska coolt att det var vi två kvar efter 38 ansökningar varav 4 personer till intervju. De hade haft svårt att bestämma sig vilket jag verkligen tar som en komplimang eftersom valet borde vara lätt på pappret. Dessutom så bad hon om att behålla mina kontaktuppgifter för eventuella kommande tjänster och jag fick väldigt positiv feedback bla att hon verkligen tror att jag är lämplig för coachning och att hon såg mig som en mycket kompetent och trevlig person. Hon sa till och med att hon skulle kunna tänka sig vara min referens. Jag tror att hon var ärlig och inte bara sa det som plåster på såren för det är inte det intrycket jag fick av henne under intervjuerna.

Så just nu så känner jag att mitt självförtroende fått sig en boost trots att jag inte fick tjänsten, kan förstå att det låter märkligt men så är det faktiskt.

Ha en mysig fredagskväll, själv ska jag passa på att koppla av med lite "Mord i sinnet".

4 kommentarer:

 1. Men vad kul att du gick så långt. Jag menar att det är ju okej att bli brädad av ngn med mcyket mer erfarenhet. Men det kommer fler tåg. Vad jobbar du som nu? *nyfiken*

  SvaraRadera
 2. Tack Chissra. Just nu arbetar jag ingenstans eftersom jag sa upp mig och nu är arbetssökande..

  SvaraRadera
 3. Helt klart ska du ta detta till dig och vårda ömt. Att vara kvar i final är klart godkänt och att sedan få en referens från en anställningintervju är mer än mycket godkänt.
  Coach passar du som och coach kommer du att bli om det är det du vill.

  SvaraRadera
 4. Tack Maria, ja coach kommer jag att bli 21/8 börjar det och jag längtar så...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen