fredag 25 juli 2008

Underbara dagar i nordens Venedig..

Om ni visste vilka äventyr och sköna stunder de här skorna har upplevt de senaste dagarna och framförallt vilka mysiga promenader vi tagit. Jag blir glad när jag tittar på de här skorna och minns hur jag köpte dem billigt i Bangkok under en underbar Thailandssemester med massor av roliga minnen i början av 2006. De är färgglada och gör mig glada på flera vis, undra om jag hade haft mer sådana skor och kläder om jag hade blivit cirkusartist trots allt.

Mina senaste dagar har varit sådana där härliga sommardagar som man kommer att minnas med värme i ett gråkallt November.

I Onsdags så hade jag och skärmflygaren en skön picknick på vackra Djurgården. Vilken oas det är i storstadsdjungeln att ha ett sånt fantastiskt område mitt i stan, en plats att samla kraft på. Vandrade sedan förbi mitt klätterträd och klappade lite på det på väg in till stan.

Väl inne i stan så var det dags att leka inne på skärmflygarens kontor. Leksaken var Wii som till och med jag tycker är roligt trots att jag i vanliga fall inte är det minsta intresserad av dataspel. Min magiska vännina (som även var med i Thailand) mötte upp och vi spenderade timmar med att spela golf, bowling, rida på kor, skjuta olika föremål,boxas, slå en mer eller mindre bra backhand på tennisbanan och fiska.

Boxningen är min favorit och jag körde så hårt så tillslut rann svetten och jag fick faktiskt träningsvärk dagen efter. Men jag saknar att jag inte får använda benen som i kickboxningen och att man inte kan slå riktiga uppercut. Kul är det iallafall och jag fixade några matcher på knockout. Vilket jag inte skulle varken klara av eller vilja i verkliga livet men i spelvärlden är det kul.

Vaknade sedan upp till en torsdag med strålande sol då jag startade dagen med att gå från Gärdet till Kungsträdgården. Jag älskar att promenera i städer när de vaknar till liv, se torgförsäljarna börja plocka fram blommor och frukt men även att se alla på väg till sina arbeten. Just nu märks det verkligen att många Stockholmare har semester för det är ganska öde på många platser och många affärer och företag är stängda för semester. Turister har vi dock gott om och en dag som denna visade sig Stockholm från sin bästa sida.

När jag nått Kungsan så sparkade jag av mig mina skor på gräsmattan och tränade Qi Gong i morgonrusningen med utsikt över de vackra almarna, slottet, Grand hotell och det glittrande vattnet. Magiskt och alldeles gratis! Jag har inte tränat Qi gong på ett tag och min kropp och själ saknar det, den här formen av Qi gong (enligt Biyun) har jag inte prövat tidigare men det var skönt för kroppen och jag gick därifrån med ett lugn som jag älskar att känna. Tipset hittade jag via den excellenta sajten "Gratis i Stockholm" som är en samlingsportal för saker som är alldeles gratis i vår vackra huvudstad.

Med ro i kropp och själ och en spännande bok i väskan (labyrinten av kate moss) så styrde jag kosan ut mot Trollbäcken för att mysa med en god vän och hennes underbara son med blå stjärnögon och ett smittande leende (vilket han ärvt från sina föräldrar). Vilka härliga timmar vi spenderade i deras mysiga trädgård där vi chillade, drack massor av the, åt nyskördade hallon och en härlig sommarlunch. Intressanta samtal utvecklades när vi gungade stilla i hammocken medan vinden spelade stillsamt i träden. Som balsam i själen för naturbarnet inom mig som ibland känner sig instängd i lägenhet under sommartid.

Sommarkvällen med ljumma vindar och en klarblå himmel som tillslut skimrade i råsa bjöd på parkteater med min härliga kattälskande vän. Efter föreställningen så mötte vi min magiska vän och hennes vänner för en öl i sommarkvällen med denna härliga utsikt från en restaurang på Djurgården. Man blir nästan stum av skönheten under en sådan sommarkväll.


Ljumma kvällar som denna vill man ju knappt gå hem så vi tog färjan över till Söder och vandrade upp till vackra Mosebacke för ännu någon timme i den ljusa sommarnatten. Mosebacke har ju en alldeles fantastisk uteservering som jag verkligen rekommenderar till alla. Dessutom har de på vissa helger jazzbrunch, det vill säga smaskig brunch med live-jazz. Så mysigt! En sista bild över den skimrande sommarhimlen och Stockholm i kvällsskrud får avsluta mina minnen från de här dagarna. Ikväll hittar ni mig återigen under eken på Djurgården på en picknickfilt för ytterligare en parkteaterföreställning. Ljuvliga sommar!

9 kommentarer:

 1. Låter helt underbart! Blir minsann lite avundsjuk... :)

  SvaraRadera
 2. Njuter av din lilla reseberättelse. Låter hur skönt som helst

  Kramisar
  Emma

  SvaraRadera
 3. Det var det! Stockholm är en fantastisk plats på så många vis :)

  SvaraRadera
 4. MM jag håller med, det låter underbart med Storstan men inget för mig........bara när jag vill någon gång per år...max två!!
  Du skriver så skönt!! Bara så du vet det!!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 5. Tack Anki, värmer i hjärtat! Vet fler som känner som du.. men jag behöver tempot ibland även om jag saknar landet och lugnet..

  Kram från Vida

  SvaraRadera
 6. Åh låter siom en underbar och skön sommar vecka. Visst längtar man ut i naturen när det är sommar. Man vill inte vara instängd inomhus.

  SvaraRadera
 7. Stockholm är verkligen vidunderligt underligt underbart ...

  Att "sakta vi gå genom stan..."som Monica Z sjunger är en härlig upplevelse!
  Fortsätt njuta!

  SvaraRadera
 8. Det är det verkligen Chissra och man måste ju bara ut i svenska sommaren.

  Välkommen Lena! Jag fortsätter verkligen att njuta och hoppas du gör detsamma.

  SvaraRadera
 9. tack för de vackra orden:) du är alltid lika välkommen att glappa med oss eller dela storstadens tempo! vi gillar dig skarpt! kram K och lille v

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen