lördag 18 oktober 2008

En lugn lördag..

..ser jag framför mig idag.

Snart ska jag gå ut i det sköna höstvädret för att ta en promenad med skärmflygaren, det ska bli så skönt att ses efter denna intensiva vecka. Stockholm är så vackert att promenera i en dag som denna. Sen får vi se vad som händer, kanske vi kollar på film eller bara gör något annat mysigt.

Coachkursen är verkligen fantastisk men intensiv så man blir ganska trött efteråt och det är det skönt med en slapparhelg. Det händer så mycket med mig utvecklingsmässigt och på kursen så har jag fått så mycket positiv feedback så jag behöver landa i det.

Just nu så har jag satt på min DVD med Bad Religons livekonsert och spelar så rutorna skallrar. Det händer inte så ofta och det roliga är att när det händer med Bad Religion (som spelar melodiös punk) så tror jag att det är många av grannarna som inte förstår att det är lilla jag som spelar. Jag har kanske inte den stereotypa imagen av någon som lyssnar på punk men ack vad folk bedrar sig. Med över tio av deras skivor och flera konserter i bagaget så är de några av mina absoluta favoriter. På konserterna brukar folk titta på mig som om jag kanske kommit fel men när de börjar spela och jag och min lillebror sätter igång att sjunga med och röja loss så är det ganska kul att se deras miner. Vardagshumor. Jag gillar att överraska.

Sen är jag faktiskt en allätare som gärna lyssnar på allt från klassisk musik, folkmusik och hela vägen till punk. Jag är uppvuxen i en familj där musik är en naturlig del av livet. Min morfar är gammal jazzmusiker, min mammas man har spelat i bluesband, min mamma sjunger i kör och spelar gitarr och min yngsta lillebror pluggar på en rockhögskola och jag ryser när han spelar för han är så fantastiskt musikalisk.

Musik är så oerhört viktigt för mig. Man kan spela musik som passar den känsla man är i eller så kan man komma i ett känslotillstånd eller minnas av att spela en viss typ av musik... och just nu är det Bad Religion jag behöver för det gör mig glad, energisk och gör att jag känner att jag lever.

3 kommentarer:

 1. Ha en skön lördag.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Javisst är det roligt med musik....!.....ibland behöver jag spela musik "som inte ser ut att vara jag" bara för att "röja" lite........

  SvaraRadera
 3. Musik är så underbart. Just nu låter jag mina sinnen vakna med Lugna favoriter. Mycket nostalgi där :-)
  Till helgen är det jag som vandrar runt i Stockholm och njuter. Det ska bli underbart. Jag tycker så mycket om den staden även om jag inte vill bo där. I alla fall inte nu. Men skulle däremot gärna ha lite närmare. Kramar...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen