onsdag 22 oktober 2008

Ännu blommar det....

..i höstens trädgård. Skönheten finns både om man sänker och lyfter blicken. Skönheten bor även inom oss om vi bara vågar se den och slutar leta i de mörka skrymslena efter det vi inte kan eller inte har. Vi har så oerhört mycket mer än vi ser precis som vi inte kan se alla stjärnor samtidigt på en stor vacker stjärnhimmel som glimmar i höstnatten.

Livet finns här och nu. Lev livet levande och minns de som lämnat oss. Så länge minnet och kärleken finns så lever de vidare även om de inte finns ibland oss. Kärleken överlever döden. Sorgen måste också få plats, den är naturlig men samtidigt sörjer vi för att någon har gett oss glädje.

Jag tar ett djupt andetag och är så oerhört tacksam för alla de jag har omkring mig men även de som jag haft omkring mig. Ni som fattas mig bär jag med mig och vårdar ömt i minnet. Ni lever fortfarande där.

7 kommentarer:

 1. Vackert och tänkvärt! Et fint inlägg att läsa så här på morgonen :-) Kramar...

  SvaraRadera
 2. Vackert formulerat i dessa allhelgona tider som stundar. Läste något klokt en gång ang att hantera sorgen över de människor som lämnar oss.

  Vi möts för att skiljas - Vi skiljs för att åter mötas...

  Så tror jag att det är och sen finns dom ju kvar så länge hjärtat minns.
  Ha en fin dag min kloka vän

  Emma

  SvaraRadera
 3. I hjärtat finns det verkligen plats till många. Härligt inlägg.

  SvaraRadera
 4. Kärleken överlever döden, det var fint och trösterikt skrivet:)
  Den raden tar jag med mig.

  SvaraRadera
 5. Tack!........tack!........stärkande ord!........

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen