fredag 24 oktober 2008

Låt den rätte komma in..

... har filmpremiär idag och jag ska gå med skärmflygaren. Jag var med i en utlottning där det fanns gott om biljetter i potten så två av dem blev mina.

För er som inte hört talas om varken filmen eller boken den är baserad på kan jag säga att det handlar om vampyräventyr i Västerort. Blackeberg har fått ett helt nytt ansikte sen jag läste boken. Vi hade den som bokcirkelbok och vissa klarade inte av att avsluta boken för de tyckte den var så läskig. Jag tyckte jättemycket om den.

Hörde ni förresten John Ajvide Lindqvists sommarprogram för några år sedan? Underbart program, vem kunde tro att han lyssnar på "Min julskinka har rymt" av Werner och Werner när han skriver texter? Motsägelsefullhet och det oväntade har i sådana fall en stor plats i mitt hjärta. Även regissören Thomas Alfredssons sommarprogram är värt att lyssna på. Det kanske är dags nu att ladda ner lite sommarprogram när mörkret kryper tätare kring knutarna.

Så in i biomörkret ikväll för att möta vampyrer och förhoppningsvis en bra film. Den har ju lite att leva upp till efter boken. Filmkväll med popcorn i höstmörker är en perfekt start på helgen tycker jag.

7 kommentarer:

 1. Jaa, jag älskade den boken. Ska se filmen när den kommer till Sundsvall... ska se om jag inte få med mig Di dit :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Läste en recension av filmen i dag och blev sugen på att se den... Vampyrer är alltid kalas! :-)

  /Svante

  SvaraRadera
 3. Jag har några sommarprogram nedladdade som jag lyssnar på lite då och då. Suger på dem som en karamell som jag både vill äta upp och ha kvar.
  Hoppas att filmkvällen blev härlig.

  SvaraRadera
 4. Nina: Låter bra, tycker jag du ska göra!

  Visa vägen: Ja, visst är de.. så länge de håller sig borta från min hals :)

  Maria: Visst är det underbart med sommarpratarna. Jag ska ladda ner några och återuppleva sommaren.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig idé att lyssna på sommarprogram i höstmörkret! Du är en ljus- och glädjespridare :-) Kramar...

  SvaraRadera
 6. Vad härligt med biokväll...
  Var filmen bra ?
  kramisar
  Emma

  SvaraRadera
 7. Gisan: Tack! Det var väldigt snällt sagt. Jag blir så glad över din snälla kommentar.

  Emma: Jag tyckte det, men jag har ju läst boken så jag har med mig hela den känslan in i salongen. Det verkade vara blandade åsikter om man lyssnar på de som kom ut från filmen.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen