onsdag 1 juli 2009

Sammanfattning av lästa böcker i Juni

Det här blev läst i Juni för min del:

Vi ses i öknen av Danny Wattin

Ett lån av skärmflygaren som jag verkligen gillade. Det är som en urflippad saga blandad med samhällskritik men med glimten i ögat. En såndär bok som man absolut inte vet hur den ska sluta. Men vänta er inga tydliga svar eller svar på vad som verkligen hände och vad som hände nån annanstans.

Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda
En av mina absoluta favoritböcker. Eftersom jag bestämt att jag varje månad ska läsa om minst en bok så blev det den här. Jag var faktiskt lika uppslukad som första gången och skärmflygaren frågade konfunderat: Har inte du sett filmen? Jo, och läst boken innan dess svarar jag glatt. Hans min då var obetalbar. Jag kommer nog att läsa om den fler gånger, den är helt enkelt fantastisk. Jag lever med karaktärerna och befinner mig i Frankrike från första sidan till sista.

Sms från Soppero av Ann-Helen Laestadius
En välskriven ungdomsroman som jag läste eftersom jag för många år sen pluggade rättspsykologi med författaren. Boken handlar om härkomst, kultur och kärlek. Oerhört lättläst men trovärdigt skriven. Det var länge sen jag läste ungdomsböcker, men jag ska medge att det var lite skönt att varva med.

Spark av John Ratey
Bra och spännande bok om vad som händer i hjärnan vid motion. Hur motion och träning är bra vid depression, ångest, adhd, oro, stress och vad som faktiskt enligt forskningen händer i hjärnan. Med min arbetsbakgrund så måste jag ju bara lägga till att man måste äta ordentligt också för annars så fungerar den inte. Helt nyskriven och oerhört intressant. Kommer troligen att komma tillbaka till mer om hjärnan i ett separat inlägg framöver för det fascinerar mig.

Måsen, berättelsen
om Jonathan Livingston Seagull av Richard Bach
Ännu en favoritbok som jag redan läst. En filosofisk och livsklok saga om måsen Jonathan.

Den samiska vandringsrösten. Jag är kunskapen av Laila Spik
Den här boken ligger mig varmt om hjärtat, tyvärr är den slut hos förlaget men den är ytterst läsvärd. Det är nog 4:e gången jag läser den och jag hittar alltid nåt nytt att ta till mig. Hon berättar om sitt samiska ursprung, hennes familjs kunskaper som passats vidare i generationer. Jag har varit på kurs med henne och tycker att hon är oerhört intressant att lyssna på. Jag har själv inte samiskt påbrå kanske ska påpekas men jag tycker att deras historia, kultur, konstverk och kunskap är fascinerande och ibland ganska så bortglömd i den svenska historiken.

Shantaram av Gregory David Roberts
Ett boktips från en av mina riktigt goda vänner. En liten "nätt" och fascinerande historia på över 900 sidor. Vad den här mannen har varit med om under sin livstid, helt otroligt och för mig var det även en mental resa till Bombay. Indien är faktiskt ett land som jag aldrig besökt. Det skulle kunna vara en modern skröna men det jag har hört är att det faktiskt är sant. Men det kanske är någon av er andra som vet mer om det..

Nej, dags att gå ut i solen och njuta av svensk sommar. Kanske vandra lite i strandkanten och njuta av livet. Sammanfattningen av månaden skriver jag senare...

6 kommentarer:

 1. Vill du ses den 9? Jag har akupunktur kl 16.00 vi kan ses efterd et. Finns en seans den kvällen om du vill hänga på?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Läste precis Tillsammans är man mindre ensam, och jag älskade den också!
  Shantaram var med på trippen till Ecuador i vintras och jag blev helt fast direkt - underbar bok! Enligt vad jag har hört så är den i grunden sann, men att vissa detaljer är fiktiva... Läs mer på http://www.shantaram.com/... Ska bli film under nästa år tydligen - ser fram emot det!
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Åh, Måsen....den ska jag läsa om någon dag. Har den på engelska i bokhyllan men jag är nog för ringrostig så det får bli en tur till bibblan - eller ett köp.

  Kram

  SvaraRadera
 4. För min del blir det Spark. Tycker att det är intressant med hjärnan och hur den påverkas.

  SvaraRadera
 5. Hej! Vad roligt att du läst min bok och jag blev ju förstås väldigt nyfiken på vem du är eftersom du skriver att vi läst rättspsykologi samtidigt. :-)
  Ha det fint!
  A-H

  SvaraRadera
 6. A-H: Men hej, vad kul att du hittade det här.. vet inte om du minns mig (och eftersom jag inte använder mitt namn här så får det bli en beskrivning)... jag är kortare än dig tror jag och så läste jag till beteendevetare på den tiden (har även pluggat kriminologi). Jag är född i Gällivare, tror vi snackade om det nån gång och jag heter Liv i förnamn. Minns du mig?

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen