söndag 8 april 2012

Ibland gäller det att inse att invanda gamla vanor..


.. behöver brytas om man inte ska hamna nånstans där man inte vill hamna.

Det är lätt att trampa vidare i gamla fotspår i "ingådda" skor men ibland behöver man ta en ny väg även om man är rädd för att man inte hittar dit man ska eller vet vart den leder. Det kanske är dags att snöra av sig favoritskorna och prova något nytt. Som till en början gör att man inte känner sig helt stadig, det kanske klämmer lite på annorlunda ställen och man kanske behöver vila för att vänta ut ett skavsår som ska läka.

Ibland går man vilse i livet men ibland handlar det om att snart hittar man rätt eller att man kanske ska pröva en ny stig. Inte lika lättillgänglig som den motorväg man färdas på men som leder dit man vill. Jag tror inte att vi ständigt ska förändras, förbättras, göra nytt.. men i mitt liv så har det varit ganska tydligt vilka vanor som inte gagnar mig eller ibland går rakt emot det jag tror på.

Det kan börja som en liten gnagande tanke eller känsla som växer gradvis medan andra gånger kommer insikten som en blixt från klar himmel. Den enda som du kan förändra är dig själv. Ibland kanske det handlar om motion, självkritik men ibland om livsavgörande saker som separation, religiös tro eller flytta utomlands. Jag tror bara vi själva vet och även om andras råd, tankar, erfarenheter kan vara till hjälp och stöd så är det du som måste  ta de första stegen.

Gör det nu. Om så bara i tanken. Alla förändringar börjar ofta nämligen just där.


18 kommentarer:

 1. Ja! Jag håller ju på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :-) Ska bli spännande att se vart du hamnar...
   Kramar

   Radera
 2. Varje resa börjar med ett steg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, å det gäller att fortsätta gå..

   Radera
 3. Håller med dig, och läser Pippi Power och funderar lite...ja jag har haft jätteont och har väl fortfarande. Tyvärr är det svårt att stå på sig mitt i natten då de inte vill höra på vad man säger på sjukan. Men förhoppningsvis är jag på bättringsvägen snart så jag kan börja använda lite mer Pippi power...intervjun som väntar på onsdag är ett sånt tillfälle OM jag nu är säker på vad jag vill...mina tankar har gått in i andra banor under veckan som varit och farit fram och tillbaks, vi får se OM jag nu blir erbjuden tjänsten...jag ska ändå göra mitt till att de ska få fundera på vem dom kan få ;) om inte annat :) kramar Di

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pippi Power är en bra bok för den utmanar ju till att vara mer Pippi och göra saker på ett annat sätt..

   Svårt med vägval ibland, glöm inte att känna efter och inte bara tänka efter.. men det där vet du ju redan :)

   Kramar och lycka till imorgon

   Radera
 4. mina skor har jag gått snett och slitit på gruset så jag fick sula om dem... hm kanske inte så bra ;) ibland önskar jag att jag vore modigare och ibland är jag hur modig som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror väl på om du gick på rätt väg och ville fortsätta, då är det bra att ha rejäla skor när sulorna är utslitna :) Tror att du är modigare än vad du tror.

   Kramar

   Radera
 5. Precis liksom så mycket annat, behöver vi människor ständigt underhåll och uppdatering för att hänga med i utvecklingen. Just våren är väl en ypperlig tid för detta tycker jag. I takt med att man börjar vakna till liv igen kommer också förändringslusten tillbaka, i alla fall för mig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte göra annat än att hålla med.. och jag tror att våren får många att vakna till liv.. själv har jag hållt på med en förändring sen i Januari.. kanske berättar jag om vad en vacker dag.

   Kram

   Radera
 6. Extremt roligt med den bilden till den rubriken och inledningen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du la märke till det :) Vardagshumor kombinerat med tankar om livet kommer alltid väl till pass :)

   Radera
 7. P.S.

  Människan har fötter, inte rötter :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte sagt det bättre själv :-)

   Radera
 8. Ja det är så sant. Förändringen föds i hjärtat och i tanken. sedan gör man det.... testar förändringen, kollar och känner av. Och rn dag flyger man.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det.. då är det skönt med vänner som du som tror att jag kan flyga.

   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen