lördag 14 april 2012

Jag tycker det är fantastiskt att ju mer man ger..

.. desto mer får man tillbaka säger min vän K.

På mitt bröst vilar 2 månader gamla stjärnsessan och jag äter lyxlakrits och dricker the. K har just bjudit mig på en fantastisk middag och överröst mig med presenter. Hennes son pojken med stjärnögonen har överlämnat guldbokstäver som bildar mitt namn. Bokstäver är det finaste han vet och jag har fått välja vilken färg han ska måla dem i. K är generös, omtänksam och en riktigt god vän. Klart hon får mycket tillbaka av livet, universum och sina vänner.

Jag håller med K. Ge med hjärtat och när du vill och orkar och du får mångfalt tillbaka. Det behöver inte vara saker utan det kan vara tid, din kärlek och omtanke, dina kloka tankar, din vänskap, en komplimang, en egenhändigt plockad bukett eller en god kopp the.

I helgen ger jag mig själv en intensivkurs i boggie woggie vilket ger mig glädje, ny kunskap och min kropp får njuta dansglädje. Det är stundtals svårt och mina fötter vill dansa välbekanta steg och turer från Lindy hopen men jag vill lära mig det nya. Trots att jag vandrar dit i virvlande snöfall och därifrån i solsken så kan jag bära med mig glädjen oavsett väder tack vare det dansen ger.

Jag har upptäckt att många är dåliga på att ge sig själva saker, tid, utrymme och vardagslyx. Men jag tror att ju mer vi ger oss själva desto mer får vi tillbaka. Skänk din kropp och din skönhet acceptans istället för att leta fel. Njut av en lyxig helgfrukost. Ta ledigt från städningen och åk ut till havet och sitt på en klippa, klättra i ett träd eller kryp ner i sängen och läs en bok. Det är du värd.


13 kommentarer:

 1. Du har så rätt min vän. Att ge både till andra men också till sig själv ger väldigt mycket tillbaka. Det har jag känt av i stora mått det här året 2012. Visst jag har åkt på bakslag, men jag fokuserar inte där, jag ser framgångarna, mina kliv framåt... jag ger med min själ och hjärta till mig själv och min omgivning varje dag och jag känner att jag är omhändertagen av livet just nu. Kram på dig och ha en underbar söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter stort. Vilken härlig erfarenhet att känna sig väl omhändertagen av livet. Hur mycket jag än ger så får jag alltid mer tillbaka, kanske inte just då eller av just den personen men som helhet.

   Kramar

   Radera
 2. Någonstans inom mig får dina ord fäste...men jag vet inte vilka det är som får mina ögon att tåras. Men...jag är ju inte mentalt stabil just nu :) Jag vill helst bara få vara...inga krav, ingenting. Förresten så tror jag att utbildningen som jag ville gå är nedlagd och min själ gråter...har mailat dom och hoppas på svar imorgon när skolorna börjar igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas de tårarna är där för att påminna dig om något och inte för att jag sårat dig.... inga krav och ingenting är också en stor gåva. Om du inte kan ge dig den fullt ut så kanske du kan hitta delar av den i livet... åtminstone få den i små doser. Det är ju inte konstigt efter allt som hänt och om då utbildningen är nedlagd så förstår jag om du är så himla besviken... (jävla skit för att tala ren svenska...)

   Den varmaste av kramar

   Radera
 3. Så sant. jag är extremt dålig på att ge mig själv men fenomenal på att ge andra.
  du skriver vackert och sant som alltid.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är oerhört generös.. du ska träna på att ta emot och att ge dig själv :) Det är du mer än värd och du är en så underbar person.

   Kramen

   Radera
 4. Man kan säga att det hänger ihop med...Om du inte älskar dig själv kan du inte heller älska andra,,,
  Dansa, dansa! Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis :)

   Jag dansar, dansar och dansar.. och det är så roligt men ack vad mina ben är trötta nu.

   Kramar

   Radera
 5. I vanlig ordning är du så himla klok!
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag inget om :) Jag är bara jag.. och jag önskar ibland att jag var mer som du.. men då vore jag ju inte jag och det är väl det vi båda är bäst på... att vara oss själva.

   Kramen

   Radera
 6. I vanlig ordning är du så himla klok!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Sanna ord att ta med sig in i sin nya vecka
  stora kramar
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen