söndag 1 april 2012

Hubert Taggman och Viktor Strömming...

.. kallade jag och bästa vännen oss själva när vi var små. Det var min väns mamma som kom på namnen. Jag var Viktor om nån undrar. Vi var fyllda av drömmar, leklust och fniss som bubblade över.

Idag ser jag filmen om ett barn med drömmar vid namn Hugo. Jag möter Hugo Cabret som fångar mig totalt. Jag älskar varje ögonblick, som en saga men med stråk av verklighet och barns klokskap, drömmar och sorg. Om att hitta det man är lämpad för.

Behöver man hitta det man är lämpad för? Jag har åtminstone mått bättre sen jag gjorde det, sen kan det ändras under livets gång när man ändrar livsväg, intressen eller synsätt. Att hitta sitt kall låter lite för stort. Jag tror att det inte alls måste handla om vad man arbetar med eller att man måste hänge hela sitt liv åt det. Det kan handla om en egenskap som man besitter och som berikar världen, eller ett fritidsintresse som fyller en med kraft. Att sprida vänlighet, göra fantastiskt hantverk och le mot medmänniskor räcker gott nog.

Men jag tror att vi alla är kraftfulla stjärnor som ska fylla världen med vår unika glans. Fortsätt glänsa alla ni härliga stjärnor däruppe på livets himmel. Ni besitter alla något unikt, vacker och kraftfullt. Var rädda om det och fortsätt skina.


6 kommentarer:

 1. Jag har också tänkt på det där om att måste det vara arbetet som ger mig full mening i livet. Eller kan jag inte fylla mitt liv med mening genom det jag trivs och är bra på på fritiden och leva i det och sedan ha ett arbete som inkomstkälla. Självklart skulle det vara hur härligt som helst att kombinera dessa men om det inte går. hm ... tänker mycket på det där just nu.

  kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer du fram till något? Jag tror att man måste hitta sitt eget svar och att det inte är samma för alla.. ibland är ett jobb bara ett jobb och så är det i ett annat sammanhang man delar med sig av sina gåvor.. men jag tror att det är olika....

   Kramar från Liv

   Radera
 2. Håller med dig, det är inte endast arbete som är viktigt.
  Mycket annat finns. Fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan handla om att vara en god vän, ta fina foton, kunna inspirera till stillhet, dansa eller intressanta tankar..

   Kramar från Liv

   Radera
 3. jag vet inte hur jag skulle må om jag inte fick skapa saker, fast det är bara småsaker för andra så är det superviktigt för mig. Jag känner mig mycket tacksam över att jag har tid till det. I dag ialla fall, i morgon vet man aldrig.
  Du skulle vara riktigt fin i en prickig kappa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det du gör är ju inte bara småsaker.. det är ju hantverksglädje som sprids till oss alla som bär/ser det du skapar....

   Jag tror också jag skulle vara fin i en prickig kappa :)

   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen