torsdag 26 juli 2012

Ett sätt att öppna sina ögon...

.. är att fråga sig själv: 
Tänk om jag aldrig hade sett det här förut? 
Tänk om jag aldrig skulle få se det igen?
(Richard Carson)


Konsten att hänföras. Ibland tappar vi den men om vi öppnar våra sinnen så finns det ju där. Det är inte bara ögonen som kan hänföras, ställ samma frågor till de andra sinnena. Hur skulle det här lukta om jag aldrig känt doften förut? Hur skulle det kännas om jag inte känna den här beröringen igen?

Det är de små och stora sakerna som gör mig glad. Som att anlända hem trött på morgonen efter att ha haft sittplats på nattåget (eftersom kattplatser inte finns i sovvagnarna) och få en trevlig taxichaufför som erbjuder sig att hjälpa mig uppför trapporna med väskorna och även om jag avböjde så uppskattar jag gesten. På radion spelades "Personal Jesus" med Depeche Mode och solen sken över Stockholm när dagen tog sin början. På mitt köksbord stod en present från bästa vännen med familj som lånat Svedmyralyan under min bortavaro, en fin flaska champagen. Härliga onsdag.

De flesta av mina vänner är bortresta eller arbetar så jag bestämde att onsdagen skulle bli en semesterdag till stor del i mitt eget sällskap. Jordgubbar under ett träd i Rosendals trädgård med en god latte och en bra bok blev min egen hänförelse. Därefter möte med en vän efter hon slutat jobba, en sån där klok kvinna som lever livet fullt ut men fortfarande nya insikter.

Dagen idag blev till stor del en bara-vara-dag, men med avslutande dans. Vad min kropp har saknat det, det ger mig verkligen livsglädje. Det vill jag fortsätta fylla livet med, för det kan jag själv påverka. Att boka in livsglädje med mig själv. Så öppna dina ögon, iaktta och upptäck och tillåt dig att hänföras.

En blomma möter min blick i sin utslagna prakt.  

10 kommentarer:

 1. Så lite behövs det för en stund av lycka! Kram

  SvaraRadera
 2. Sant... Och blomman ser ut att ha ett monogram i mitten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det verkligen, det såg inte jag.. tack för att du uppmärksammade mig.

   Radera
 3. Ja man glömmer lätt hur skönt det är att släppa kraven och bara vara istället och uppskatta det som är här och nu. Idag ska jag njuta av havet:-) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havet är fantastiskt! Det kan man verkligen njuta i stora klunkar på så många vis :)

   Radera
 4. Underbara du som inspirerar och fascinerar mig
  kramar till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Inte för att jag känner mig så inspirerande/fascinerande men jag blev jätteglad för den komplimangen.
   Kram

   Radera
 5. Så himla bra!
  De orden ska jag ta med mig!

  kramkram

  SvaraRadera
 6. Härligt! Blir så glad av att läsa dina ord.

  När ekorrhjulet snurrade som värst, innan jag stod öga mot öga med den berömda vännen, hade jag svårt att stanna upp och låta mig bli hänförd. Ständigt på väg framåt. Jag bor på den vackraste platsen på jorden men jag tog mig aldrig tid att njuta och verkligen se. Det är en av de finaste gåvor som mitt möte med väggen gav mig. Förmågan att njuta här och nu och känna en tacksamhet över det jag upplever numera. Att njuta med alla sinnen.

  Tack du fina för att du finns där ute!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen