tisdag 17 juli 2012

Jag somnar under en rosa himmel...

.. fylld med vita moln efter en härlig måndag. Jag vaknar nästa morgon under samma himmel. Utanför fönstret skiner solen till fåglars sång. Det känns som en bra start på tisdagen.

Du kommer väl och hälsar på sa min vän när hon lämnade Stockholm. Det är klart jag gör, jag är ju i närheten varje sommar blev mitt svar. Så under måndagen så lämnar jag min sommarstad Luleå och tar bussen till hennes nygamla hemstad Piteå. Kärleken fick henne att flytta hem. Under hjärtat bär hon livets mirakel och hon är skimrande vacker i sin sommarklänning när hon möter mig på busstationen. Hennes inre skönhet överträffar dock hennes yttre när du känner henne. Att ses under ett dygn känns oerhört lyxigt när vi inte längre delar huvudstaden som hemstad.

När våra livsstigar korsades för snart fyra år sedan då vi en kort period arbetade på samma arbetsplats så fann vi varandra direkt. Vissa människor vill man behålla i sitt liv oavsett var livet tar en, hon är en av dem. Hon får mig alltid att tänka till och samtalet vindlar i timme efter timme i solens sken, först på en uteservering och sen längs promenader där jag får upptäcka hennes historia och hemstad.

Hon och hennes kärlek skulle kunna lysa upp ett helt rum. De är ingen tvekan om att de hör ihop och att de har något alldeles speciellt. Det värmer hela hjärtat att se dem och det fyller mig med tacksamhet att två så härliga människor funnit just varandra på livets äventyrsresa. Det fyller mig också med hopp om vad jag själv vill ha den där dagen när jag snubblar över den som kommer att bli min nästa kärlek.

När jag lämnar Piteå efter en skön tisdag så tänker jag på livets oväntade stunder, de utmaningar som möter oss, hur mycket som kan hända på ett år och konsten att våga följa sitt hjärta och gå sin egen väg. Att det inte alltid är det lättaste men att vara människa är att stå inför olika val och det är bara du som kan leva ditt liv. Ingen kan ta över dina val, leva ditt liv, bära dina känslor,  eller veta hur det är att vara just du. Ibland är utrymmet litet över vad du kan besluta och förändra och andra gånger är det som en stor blomsteräng där du kan plocka den största bukett. Acceptans, tillit och tacksamhet är de blommor jag plockar just nu.

Född till drömmare så ler jag åt presenten från min vän. Jag drömmer om stora saker som pippihus och stor kärlek. Jag drömmer om mindre saker som nya klätterträd, kantarellsmörgåsar, skrivarideér, nyplockade äpplen och nya danser. Att drömma fyller mig med kraft, hopp, inspiration och stilla lycka. Vad fyller du dina drömmar med?

6 kommentarer:

 1. Så vackert du beskriver, som vanligt..
  Ja drömmar....drömmar... stora som små.
  Ah, kärlek, den stora. Ett nytt jobb. En liten stuga vid havet. Och tusen små saker! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar att dina drömmar går i uppfyllelse <3

   Radera
 2. Drömmer om en massa saker...dom flesta verkar handla om förändring :) Som jag är lite rädd för....:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förändringar kan vara läskiga.. men ibland behöver man göra dem ändå. Flera saker jag har gjort gjorde jag med hjärtat i halsgropen..
   Kramar och lycka till med drömmandet

   Radera
 3. Svar
  1. Lampan antar jag, finns nog på barnavdelningen :) Det var ett litet prinsessrum jag fick låna...

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen