lördag 5 januari 2013

Friends are family..

.. you choose.

Finfina vänner, väl valda från olika delar av livet som kommer med kloka ord när man behöver. Jag tror verkligen på att lyssna till sin egen visdom. Det är då man hamnar där man själv vill. Men samtidigt så behöver man ibland andras visdom för att upptäcka sin egen, om man är på fel spår eller för att byta perspektiv.

I en av mina favoritböcker "Vägar till visdom" av underbare Stefan Einhorn så lyfter han upp just att man i vissa frågor behöver ta del av andras visdom men att man ska vara noga med vem man rådfrågar i vilket ämne och utifrån vem personen är och vilka värderingar den bär. Sen får man själv välja vad man lyssnar till och det som ger en resonans i ens inre. De senaste dagarna har det blivit väldigt tydligt för mig.

Mina vänner tänker inte alltid som jag och det är intressant hur de ibland ser det jag inte ser fastän jag har något framför ögonen.  När de belyser den facetten av det jag funderar över så blir det väldigt tydligt. De bidrar med sin livserfarenhet och vad de ser. Sen lyssnar jag på det som jag behöver och gör det till mitt. Jag är ju den som ska fatta besluten och tänka vidare i livets tanketrådar men med vänners perspektiv, stöd och tankar så kommer man långt på färden.

Ibland behöver man någon som pekar ut en detalj eller helhet man annars missat. För beroende ur vilken synvinkel och vilket synsätt man har så kan man finna olika sanningar. Lita på din egen men välj när du lyssnar på andras.

24 kommentarer:

  1. Visst är det så! Och fina vänner är en rikedom! Stor kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är en av livets största skatter :)

      Radera
  2. Kloka ord! Det är inte lätt när man ska fatta ett beslut.
    Man kan fråga andra, men beslutet är alltid eget.
    Ibland är kanske också bra att inte fråga någon.
    Stor kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland frågar jag inte en enda.. men ibland ser man inte skogen för alla träd... och då är vänner guld värda.

      Kramar

      Radera
  3. Vad skulle vi göra utan vänner? Men så svårt det ibland kan vara att höra vad de har att säga om saker och ting, de som känner oss så väl och som ibland nästan vet mer om oss än vi själva. Då kan det nästan göra ont att få råd. Men också att ge. Nattinatt, vännen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag instämmer till fullo, men det är också befriande ibland när man inser att man kanske snurrat in fel.. jag tycker om när någon säger vad de ser men att man har ett öppet samtal där ingen egentligen har rätt eller fel..

      Kramar från Liv

      Radera
  4. http://queenofkammebornia.se/2013/january/gladburken-2.html
    Jag har länkat till dig idag :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Vilken härlig överraskning.. Kram

      Radera
  5. Tänkvärda ord Liv. Klokt och insiktsfullt. För visst är det så att vänner är en av livets stora skatter och att ibland behöver man höra deras tankar kring saker och ting. De som känner en väl och ser det ur en helt annan synvinkel. Som med sin livserfarenhet kan tillföra ett helt annat perspektiv eller kanske förstärka den egna känslan.

    Stor kram till dig du fina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt fint skrivet om vänner.. för det är ju så det är.

      Kramar från Liv

      Radera
  6. Ja visst är det så. Och delar skapar helheter. Vi är ju alla olika och olikheterna berikar och breddar livsperspektiven
    Tack för tänkvärda rader
    kram
    Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det, jag tror att vi ska komplettera varandra och lära oss av varandra längs med livets väg.

      Kramen

      Radera
  7. Det är kloka ord och viktiga insikter, eftertänksamma och visa...

    Och de där valda vännerna från olika delar av livet, så viktiga de är, så ovärderliga, när vi tar oss fram genom livet.

    Stor kram,
    Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen ovärderliga, utan dem skulle mitt liv inte vara detsamma.
      Kramar från Liv

      Radera
  8. Jag skulle behöva någon som pekar och belyser idag känner jag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du fann någon, för ibland behöver man verkligen det.

      Kramar

      Radera
  9. Väldigt skralt i plånboken, inga tuffa sportbilar på parkeringen, bara vanliga tråkiga trasor i garderoben.... Men jag är väldigt rik ändå! Har få men FANTASTISKA vänner. Och den finaste prinsen på jorden att dela livets promenader med...Ha en strålande fin torsdagskväll. Kramis från mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du låter verkligen rik på både vänner och att sen ha en prins vid din sida gör det ju ännu mer rikt och magiskt.
      Önskar dig allt gott, kram från Liv

      Radera
  10. Kära Vida! Var är du? Har du blivit sjuk? Nu börjar jag nästan att bli lite orolig här.... Hoppas det bara är lite skrivtorka eller tidbrist. Önskar dig en fin fredag och en strålande helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är intuitiv du, livet händer mig och det är därför jag inte har fokus på bloggvärlden. Men ibland blir inte livet som man tänkt sig och även om det inte är troligt att jag kommer skriva om det här så är väl delar av livet inte så himla roligt just nu.
      Kramar från Liv

      Radera
  11. Är kanske för att jag är ledig från jobbet och vill att hela världen ska vara ledig tillsammans med mig som tankarna for i väg!;-) Pausa så mycket du vill. Tack för fina ord! Kramis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tog det inte så, utan det var omtanken jag tog till mig :)

      Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen