onsdag 4 juni 2014

Autentiska möten..

... med autentiska människor har fyllt mitt liv på sista tiden.

Jag märker det på min 100-dagars fotutmaning, det är ofta människor jag tycker om som hamnar på bilderna. Ett samtal där vi båda är som vi är och i stunden. Att våga vara såväl sårbar som stark eller strålande. Att kunna säga vad man tycker, tänker och känner och veta att det är ok och även om personen inte håller med så finns en acceptans och respekt där. Min semestervecka fyllde jag med såna möten. Människor jag inte träffar ofta men där vi väljer att träffas just där vi är och utifrån hur livet ser ut just nu och vi följer varandra genom glädje och sorg.

Livskrafter- Emma och jag bubblar i solsken på ett fantastiskt café i Hagas utkant och jag kommer hem med en hjärteängel som hon gjort till mig. Emma och jag lärde känna varandra via bloggvärlden och vi möttes första gången för snart fem år sedan. Hon är autentisk i sin glädje och sin äkthet att följa sina vindlande drömmar. Om ni inte läst hennes blogg eller lyssnat på hennes fantastiska podcast så är det en varm rekommendation från mig. En jordeängel som klivit ner på jorden för att förändra världen bit för bit.

I Malmös värme så möter den finaste av bloggläsare som ändrat hela sitt liv sen första gången vi möttes i en kommentar hos mig, sedan möttes vi för snart två år sedan i verkliga livet. Hon visar mig en ny stad och svindlande höjder hon vågat sig upp på. Jag möter mina spanskavänner som jag läste en termin spanska med för 18 år sedan, det är lite ogripbart att vi känt varandra så länge fastän det känns som igår vi satt och åt jättebullar på cafe Husaren i Haga och pluggade till tentor. Ibland går det år mellan vi ses och ändå kan vi bara ta vid som om inget hänt och precis där vi är just nu.

Av kärlek gifte sig min vän på en strand i Barbados, i solen på avenyn möts vi och det blir både skratt och en och annan tår som delas i det mötet. Hon hjälpte mig flytta från Göteborg till Stockholm den där dan för 14 år sedan då jag bytte stad. Alla dessa fina människor, alla dessa möten med människor som inte lever på samma plats som jag men om man möts i autenticitet i stunden så spelar tid och avstånd ingen roll.

På en klippa vid havet hade jag en magisk kväll med
min fotograferande vän och finaste hunden Esther.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det berikar livet och skapar nya vävar av vackra sammanhang <3

   Radera
 2. Så härligt med möten med människor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det bästa, antar att du har massa spännande möten med dig från era resor.
   Kramen

   Radera
 3. Tänk, jag läste fel på rubriken. "Autistiska möten" läste jag. Dessa kan också var fina. Kravlösa utan kritik eller onödigt bladder. Jag lunchar ibland med en autistisk kollega. Det blir så vilsamt. Inget klagande, fördömande av andra eller förhärligande av sig själv. Kanske att vi ibland skulle må bra av mer autistiska möten ;-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken intressant tanke.. vet inte om du bloggar nånstans men om du gjorde det så skulle jag så gärna läsa dina vidaretankar om livet.. det här är ju verkligen en tanke man kan utveckla.
   Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen