lördag 21 december 2019

Liv i luckan 21:a december- Välj din skara


Det här är en viktigt på riktigt lucka för ingen människa är en ö utan vi behöver varandra. Välj din vackra skara med omsorg, den behöver inte vara stor men den behöver vara din. Livet är för kort för att spenderas med "fel" människor.  Det handlar aldrig om hur många vänner du har utan om deras kvalitéer och hur er relation ser ut. Ger eller tar den energi?

Det finns sammanhang där man inte kan välja vilka man har omkring sig, man föds in i en familj, man hamnar i en klass, man får kollegor och man har de grannar man har. Men när det gäller vilka man umgås med privat så är det för min del oerhört viktigt vilka jag har omkring mig. Tror de flesta av oss varit i ojämbördiga relationer eller relationer som fått oss att ifrågasätta oss själva eller känna att nåt skaver. Det är inte så det ska vara.

Min erfarenhet är att när jag har rätt människor omkring mig (och jag har valt en vacker och ganska brokig skara) så tar de aldrig min energi oavsett om jag eller de mår dåligt. Helt plötsligt skrattar vi mitt i tårarna. Det finns inte heller några fasader som behöver hållas upp eller styrkor som ska förminskas utan man sitter där och visar upp såväl sårbarheter som härligheter.  Mina vänner är min största skatt brukar jag säga. Jag har flyttat runt en del och då blir de som ens självvalda familj. De är de som tror på mig de dagar jag inte själv gör det. Alla har sina olika styrkor och vackra facetter och berikar mitt liv oerhört mycket.

Så var inte nån annans emotionella soptunna om de inte finns där för dig när du behöver. Umgås inte med personer som förminskar dig eller inte tror på det du drömmer om eller tycker du ska nöja dig med mindre än du själv förtjänar. Var inte med vänner som avundas dig och inte unnar dig det bästa och var inte med vänner eller partners som inte låter dig vara ditt bästa jag. Jag menar inte att dina vänner inte ska ha sina egenheter eller mindre bra sidor men känn efter vilken känsla som finns i dig innan, under och efter att ni möts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen