onsdag 25 mars 2009

Sifferboden...

.. är ingen matematikbutik.

Men det är en spännande butik som snart öppnar i byn Sifferbo i Dalarna. Den beskrivs som en hälsovänlig lanthandel med produkter och tjänster för alla sinnen. Största delen av sortimentet är närproducerat, ekologiskt och utan tillsatser. I helgen har de öppet hus och om jag hade varit i närheten så hade jag garanterat varit där men även om jag inte kan det så kan jag inte låta bli att tipsa er som kan ha vägarna förbi. Jag vet ju att det finns några dalkullor som läser hos mig. Mer information hittar ni här.

För er som inte har vägarna förbi men vill knåda er egna hjärnceller kanske ni ska fundera på vilka sommarpratare ni vill lyssna på i sommar? Vem vill ni höra prata alldeles fritt när ni själva sitter i solstolen, ligger i hängmattan eller bara sitter på verandan med någon du tycker om? Jag har önskat för länge sen men sen är jag ju också mer än lovligt besatt av sommarpratarna..

Men jag undrar fortfarande, vilken/vilka är er drömsommarpratare och varför? Eller så kanske du själv vill vara sommarpratare (du har chansen att ge ett bidrag fram till den 2:a April), vad skulle du prata om då?


8 kommentarer:

 1. Fåglarna, vindens rasslande i trädkronorna, vågkluckandet mot stranden, luftens värmedaller och barnrösterna är några av mina favoritsommarpratare... Myggorna och getingarna behöver inte nödvändigtvis gå i repris. :-)

  Kram
  Svante

  SvaraRadera
 2. Ja jag har ju inte så långt till Sifferbo kan man säga :)
  Vad beträffar sommarpratare så...hm...Tomas Enhager skull förmodligen ge oss alla en kick..så det är en av mina önskesommarpratare...En annan är Bob Hansson - allas vår egen huspoet
  Ha en fin dag
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 3. Har du funderat på att anmäla dig själv som sommarpratare?

  Jag skulle vilja höra Ingvar Kamprad. Är lite faschinerad över hans entrepenörsanda.
  För övrigt vill jag lyssna på någon som har ett gott mått av livsklokhet och som gärna delar med sig av denna klokhet.

  SvaraRadera
 4. Åhh, jag tror inte jag gjort mig något vidare som sommarpratare, men jag ställer gärna upp. Kan ju slamra med lite förbaskad disk i bakgrunden om jag inte kommer på något att säga liksom...

  SvaraRadera
 5. just nu kände jag att jag skulle vilja lyssna på Rikard Wolff.
  Han har nog sommarpratat förr, men jag gillar att lyssna på hans härliga stämma :) eller Jonas Gardell, den filuren gillar jag skarpt.
  Om utländska sommarpratare skulle få chansen så skulle jag önska mig ett program med Tim Burton :) han är ett geni!

  kramelikramar

  SvaraRadera
 6. Spännande med Sifferboden:)

  Och du.. ha en riktigt fin fredag.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset :) ska jag besöka i sommar! Ja..sommarprata? Ja, vad skulle jag säga? Berätta om alla mina flyttar kanske, om hur det är att vara arbetssökande under en stor del av mitt liv, beskriva hur det känns att leva i oro över dagen...eller bara om i glädjen över att jag har ett liv? Om sen någon var intresserad? ja det vet jag inte...:) vore intressant att få din historia absolut :) kan tänka mig att det kunde bli många långa härliga timmar :) varma kramar!

  SvaraRadera
 8. Svante: Det låter verkligen som ypperliga sommarpratare :)

  Livskrafter: Tror båda skulle ha väldigt intressanta program.. du kanske ska maila och önska.

  Maria: Vet inte om jag skulle våga men samtidigt så skulle jag verkligen vilja... vem vet, en vacker dag kanske...

  Katinka: Det ser jag fram emot :)

  Lady Thirty: Mmmm, de har båda sommar/vinterpratat och jag gillar dem skarpt båda två. Jag skulle också vilja höra Tim Burton...

  Lallis: Jag tror det blir en superspännande butik.. och du... tack detsamma!

  Di: Jag skulle gärna lyssna på dig, du har mycket att förtälja.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen