lördag 7 mars 2009

En ryggsäck fylld av sol..

.. tycker jazzmorfar att jag ska bära med mig i livet. Han skriver så i ett mail som han skickat till mig.

I mailet skriver han också såhär: Lasta ej mer i Ryggsäcken än det Du orkar bära!!!!!!! Säg Nej Oftare än Tyvärr!!!!!!! Ja,tiden räcker inte till allt....

Det här är kloka ord. För mig är det är viktigt att fylla min livsryggsäck med sol, intryck, händelser, aktiviteter och personer som ger mig energi. Men samtidigt som man gör det så kan man inte lasta den för full. Allt får inte plats. Säger man ja till en sak så måste man samtidigt säga Nej till något annat. Åtminstone måste jag det.

En vän till mig kallade mig nyligen energisk och jag blev lite förvånad... min bild av mig själv är snarare en läsande soffpotatis. Men jag gör nog många saker ibland och kanske är det därför mitt slapparbehov är SÅ stort. Men jag gör inte saker för att jag måste utan bara för att jag vill. Nånting har livet lärt mig.

De senaste dagarna så har jag fyllt min livsryggsäck (som jag föreställer mig är lika blommig som så kom solens väska som ni ser på bilden) med läsning, att träffa min magiska vän och gå på en annorlunda föreställning av skattkammarön, gå på bio och se filmen män som hatar kvinnor (vilken jag verkligen gillade men jag gillar boken ännu mer och min Lisbeth Salander ser fortfarande annorlunda ut).

Imorgon ska jag fylla den med mer vänskap och dans. Men ikväll fyller jag den med att bara vara tillsammans med skärmflygaren. När jag ändå fyller min livsryggsäck med sol så passar jag på att trycka i lite månsken, stjärnglitter och norrsken. Man vet aldrig vad man behöver.

Önskar er alla en ryggsäck full av sol, det är ni värda.

12 kommentarer:

 1. Tack, snälla för de fina orden på min blogg. En kram till dig från mig, för att du tar dig tid och för att du har en sådan omtanke och för att du sprider så mycket godhet.

  SvaraRadera
 2. Vilken klok morfar du har.
  Ha en skön söndag vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken klok morfar du har!
  Och vilken fin väska!

  Ha en fin söndag!

  KRAM från Eva

  SvaraRadera
 4. Jag säger som de andra... vilken klok morfar!!! Och det är så sant det han säger!!! Jag borde också lära mig av det där... att säga nej och säga ifrån!!!!!!! Men det är så svårt ibland..... :(

  Stor söndagskram
  M I N D I

  SvaraRadera
 5. kloka ord att ta med sig...det tackar jag innerligt för
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Va roligt att du vill vara med och tävla hos mig :)

  Lycka till!!!

  SvaraRadera
 7. Var och en av os har vår ryggsäck. Ibland är det en belastning och ibland en förmåga. Oavsett vad vi möter så fyller vi vår ryggsäck med erfarenheter.

  Att som du skriver försöka medvetet fylla den med bra saker är toppen.

  SvaraRadera
 8. Din Morfar är en klok man!!
  Jag ska köpa mig en sån ryggsäck tror jag bestämt!!

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt att ha en sån klok person i sin närhet, även på mailavstånd. Jag är glad att jag har hittat hit för här får jag mycket klokhet och värme... och som Andrej skriver - godhet. Och just allmän godhet tycker jag det är för lite om i vår värld! Tack!

  SvaraRadera
 10. Snygg väska på bilden. var har du köpt den?
  kram

  SvaraRadera
 11. Ja, ryggsäckens utrymme är begränsat och då är det bäst att fylla dem med så mycket bra saker som man kan.

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga ord från din morfar. Jag tror att du tack vare dina stunder i soffan med böcker är energisk när du gör andra saker. Du har hittat en bra balans helt enkelt, även om vägen dit kanske inte varit enkel. kramar...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen