torsdag 5 mars 2009

Inget formar framtiden..


såsom drömmen (Victor Hugo).


Jag älskar den här kampanjen även om jag inte är en lottofantast. Men jag är en drömmare och jag tror på drömmen och att vi ska drömma.

När vi drömmer händer magiska saker anser jag, sen måste man ju göra något för att uppnå vissa av sina drömmar också. Men drömma måste man först och gärna i färg och med ljudupplevelser, dofter och en djupdykning in i känslan. Jag gör det ofta. En av mina barndomsvänner brukade suckande säga att du är väl en typisk fisk, du drömmer alltid när jag helt plötsligt var någon annastans.

Numera så är jag oftare i nuet än i drömmen men ibland så glider jag iväg likt ett virvlande löv i en höstvind. Det är härligt och i drömmarnas värld hittar jag ibland nya lösningar och tänker annorlunda men framförallt så skapar jag en bild av det jag vill ska hända vilket jag tror på. Så denna drömkampanj med vackra citat talar till drömmaren inom mig och jag fortsätter att drömma såväl stora drömmar som små under det stjärnbeströdda himlavalvet.

Vad drömmer ni om?

12 kommentarer:

 1. Hallojsan! Jag är också en drömmare både dagdrömmare och nattdrömmare. I dag efter min morgon Yoga blev jag trött och gick och lade mig, somnade och drömde att det stod två cabrioletbilar på min gårdsplan, sen vaknade jag innan jag hann gå ut.....*suckar* skulle ha vart så kul att testa dem!!!!

  SvaraRadera
 2. Jag drömmer ofta om något som jag vill ha, eller att något skall vara annorlunda. Oftast vill jag nog inte ha det så egentligen och skulle troligtvis bli besviken om det blev verkligt. Men det är väl det som är skönt med att drömma: jag behöver aldrig ta ansvar för några konsekvenser av mina drömmar!

  SvaraRadera
 3. Ja du Vida, som jag sagt tidigare så är jag ju oftare där mina drömmar är än var mina skor står. Jag har fått jobba lite på det där eftersom man inte bara kan drömma...man missar lite poängen med nuet då liksom. Men visst har jag fortfarande drömmar men jag ser dom mer som planer för framtiden känner mer att dom är en drivkraft att utvecklas och ta mig framåt. Som att arbeta mer med personlig utvecking i en slags kombination med skapande, eller öppna ett kulturcafe/galleri,flytta till Göteborg, resa till Mongoliet, lära mig spela gitarr ja mm mm mm

  Drömmar är viktiga i kombination med förmågan att vara närvarande i nuet.
  Tack för kloka ord Vida och kramisar

  Emma

  SvaraRadera
 4. Om att livet ska vara lite enklare, att det ska flyta på dag efter dag, samtidigt inser jag att faktiskt är livet så konstruerat att man växer med uppgifterna, och skulle allt flyta, blir det inte någon växtkraft och styrka då man behöver det. Men för mig är också drömmar drivande för dagen idag. Varma kramar och tack för intressanta tankar! Sköt om dig!

  SvaraRadera
 5. Jag skulle skriva nåt om vad jag drömde om, men kom inte på vad så jag lät det vara... sen surfade jag in på http://pladuska.blogspot.com/2009/03/dagens-affirmation.html och insåg varför! häftigt va!

  SvaraRadera
 6. Drömmar är viktiga såväl som i sömnens rike som i dagens värld. Jag tror att Drömmar är näring till själen och ger oss energi till att klara mindre roliga saker.

  SvaraRadera
 7. Vet du, jag drömmer ofta och mycket! :) Det är härligt!!!! Ibland behöver det inte alltid bli som man drömmer för att det ska bli bra för det är en sorts lycka att bara kunna drömma tycker jag. :) Svammel svammel men med drömmar kommer man ändå långt. ;)

  Bamse kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 8. Mmm, jag är också en hopplös drömmare, men försöker hålla mig här och nu. Just nu drömmer jag mig faktiskt bort till varmare breddgrader mest.

  SvaraRadera
 9. Livet vore verkligen trist utan drömmar.
  stora som små.
  btw får jag länka till din blogg i min?

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Vad vore livet om vi inte kunde drömma. Drömma för drömmandets skul, som en sorts verklighetsflykt eller drömma om saker man vill uppnå. Allt lika viktigt tror jag!

  Tack för dina ord hos mig, jag tar ett steg i taget. Saker och ting blir nog bra, om en stund.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 11. idag har vi fikat i trädgården premiär för i år! så nu drömmer jag om varma solstrålar och inte bara glimtar...vi pratade om att göra någonting åt victors rum och så öppnade jag ytterdörren och då hade hans farbror ställt ett litet bord och en stol där!! så the secret stämmer och det gäller att veta vad man önskar sig!
  önskar dig en härlig helg där dina drömmar går i uppfyllelse!kram K

  SvaraRadera
 12. Det var alldeles som jag läste i en av mina värdefulla tidningar som jag unnar mig (PS eller Leva) om drömmens kraft. Att vi utan att märka det styrs mer mot drömmens mål än vi vet och ju tydligare drömmål desto mer dragningskraft. Hm, känns inte som jag förklarar så bra men jag hoppas att du förstår. Kramar...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen