torsdag 14 januari 2010

The best way to get nowhere...

... is to follow the crowd.

Hörde citatet idag och det gick rakt in. Jag tror verkligen på att man ska våga gå sin egen väg. Följer man bara massan så kommer man ingenstans utan ibland måste man våga fatta beslut som känns obekväma. Om man vill komma någonstans måste man ibland pausa och låta massan vandra vidare. Ställa sig frågan var är de på väg och är det verkligen dit jag vill gå?

Jag tror på att ha avstämningar med sig själv med jämna mellanrum för att stämma av om man verkligen gör det man vill. Drömmar förändras, erfarenheter läggs till och man får göra nya val eller välja om. Men jag vill inte komma ingenstans utan jag vill gå exakt dit där jag är ämnad att vara.

Alla resor börjar med ett enda steg och sen ett steg till, svårare än så är det egentligen inte att gå sin egen väg men det svåraste är att våga ta det första steget eller att inte vända tilbaka men i mitt liv har det alltid varit värt det. Men då krävs det att man lyssnar inåt och tar sig den tiden. För mig har det blivit en del av livet, ibland är jag mer eller mindre bra på det men det är alltid mitt mål. Att lyssna på mig själv och gå dit hjärtat leder mig.

13 kommentarer:

 1. Kloka ord - som vanligt ;-) Just nu känner jag bara att det är så mycket runtomkring som jag inte kan påverka att det spelar liksom ingen roll vad jag vill eller drömmer om. Följer massan gör jag däremot inte. Står väl mer och stampar...
  Gillar skylten starkt!!

  SvaraRadera
 2. Å härliga ord, och tack för dina varma ord :) mailar någon dag!
  kramar

  SvaraRadera
 3. Tillsammans med dig upplever jag lyckan av att vandra en väg som leder dit hjärtat och inte förnuftet leder mig. Det är en underbar resa som är svår och utmanande att göra. Du gör det möjligt! Du är underbar! Stor kram från Kix

  SvaraRadera
 4. Liv!

  Mitt i prick! Underbar text!

  Detta börjar jag mer och mer försöka lära mig och framför allt förstå. Men det är svårt, tufft och jobbigt!

  Främst då det känns som tiden bara går, vilket leder vidare till känslan av oduglighet....(som du vet:-D)

  Din text fick mig att sätta text på känslor:

  De steg som jag hittills har tagit har jag till stor del tagit utan att först känna efter vad JAG vill, jag har bara följt strömmen.

  Detta har nu satt sina spår, jag vågar inte ta steg pga rädslan att ännu en gång bli ledsen, förvirrad, besviken....

  Men, skam den som ger sig! Därför vill jag läsa sådana här texter, få höra tips och förslag som får MIG att känna efter! Och därför vänder jag mig mot dessa ord.

  TACK!!

  Ha en jätte bra dag!

  Kram
  Veronica

  SvaraRadera
 5. Så sant och jag känner att jag är i den situationen just nu. Jag har den där rädslan för att kasta mig ut ensam. Fast det är ju så att man utvecklas ju då man gör det man är rädd för.

  ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Det var verkligen ett klokt och tänkvärt citat. Om vi alla strävar efter samma mål kommer ingen att uppnå det då ingen vet vad det är vi strävar mot. Det är viktigt att våga tro på- och kämpa mot sina egna drömmar.
  Kram

  SvaraRadera
 7. bra citat!
  väldans bra inlägg, det är nog bra att stanna upp och tänka efter vart man är på väg egentligen.

  ha en finfin fredag!
  kramelikramar

  SvaraRadera
 8. Precis samma tanke som ett av mina favoritcitat:
  " Den som går sin egen väg behöver ingen karta"

  Ha en riktigt fin helg!


  Kramar, Annelie

  SvaraRadera
 9. Klokt sagt!

  Under två och ett halvt år har jag nu klivit iväg långt... och inte som de flesta ansett att jag ska kliva. Mycket har jag ändrat i mitt liv och kommit ut som en helt annan Nina. En bättre Nina enligt mig.

  SvaraRadera
 10. Morning:)Är i Göteborg och jobbar ch har det bra. Satt och funderade lite på morgonkvisten här och så hittade jag ditt fenomenala citat...underbart och SANT. Tack för det
  Kramar
  Emma

  SvaraRadera
 11. Jag fick höra att det vid bränder i biografer kan det bara gå på i stort sett två sätt. Antingen brinner alla inne, eller så klarar sig alla. Varför?
  Tydligen så följer alla personer den som rusar upp/reagerar först. Och springer den personen rätt, klarar sig alla. Springer den personen fel...

  SvaraRadera
 12. Mycket tänkvärda ord! Jag hörde häromdagen sägas om ett barn att hon är "udda". Inte till utan om henne. Så härligt tänkte jag. För det är en tjej som inte alltid vill göra som alla andra men är accepterad för den hon är. Jag hoppas att det håller i sig även när hon blir äldre. För det är inte alltid lätt att vara den som inte följer strömmen. Kramar...

  SvaraRadera
 13. Jag funderar och funderar, går in i mig själv och vet vad jag vill men ändå inte. Jag vet vad jag vill ha men inte hur jag ska få det. Eller hur jag ska göra, vad jag ska göra. Om jag sitter på den där biografen i tidgare kommentar lär jag brinna inne efterso jag just nu inte följer massan men inte heller går min egen väg utan stampar runt på samma plats :-)
  Misstänker att det snurrar rätt bra i ditt huvud också. Du kan och du kommer att lyckas!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen