fredag 1 januari 2010

Wrap up Juli - December 2009

Nu har jag vänt blad och klivit in i 2010. Det är förunderligt skönt att få börja på ett nytt blankt årsblad. Här fortsätter sammanfattningen av 2009 som påbörjades i förra inlägget.


Juli

Juli inleddes i stugan i Gammelstad utanför Luleå. Niquita piggnade till allt mer men behövde mycket omvårdnad.

En livslång dröm gick i uppfyllelse då jag en av sommarens mest magiska dagar träffade min storasyster för första gången.

En annan magisk dag var när min syster gifte sig i Åhls kyrka.


En skatt fylld med gästbloggar förgyllde min blogg. I Juli innehöll den gästbloggsinlägg från:
Visa Vägen
Mamms
och Mamma Melissa.

Julis sammanfattning.
Augusti


Årets absolut tuffaste månad då min (dåvarande) pojkvän skärmflygaren var med i en skärmflygarolycka och bröt bäckenben, handled och överarm. Den rädsla, den oro och den maktlöshet jag kände då präglade månaden. Men även den tacksamhet för att han klarade sig, över mina vänners och arbetsplats stöd var enorm.

Månaden bestod av att åka fram och tillbaka mellan hem, arbete, sjukhus och sen rehabiliteringshem. Jag kom oftast hem efter 21,30-tiden. För att samla kraft gick jag långa stadspromenader, gick på gratiskonserter med Rickard Wolf, Bob Hansson och Sofia Karlsson.

Jag är med och tar ett världsrekord.


Jag får fin present av Lady Thirty.

Ytterligare gästbloggare förgyller bloggen nämligen:
Di Queen
Rysken
Carrroline
Emma från Livskrafter
Helena från Ex Amino

Augustis sammanfattning.September

Jag och skärmflygaren firar tre år tillsammans.

Skärmflygaren får komma hem från rehabiliteringshemmet. Jag och katterna flyttar tillfälligt in hos honom och tar semester en vecka för att få vila upp mig men också finnas till hands för
honom.

Jag gästbloggar hos Mamma Melissa.

Jag får dvd'n till min favoritutställning av en helt okänd person som läst att jag tycker om den. Såna handlingar gör den här världen till en bättre värld.


Septembers sammanfattning.
Oktober


Här händer det en del i kulisserna som jag väljer att inte blogga om men vissa av mina läsare läser det mellan raderna ändå.

Min systerdotter Alma fyller 1 år.

Jag får en drömpresent i form av ett par Dr Martens med körsbärsblommor på.


Jag är spontan och bokar en drömresa till Hawaii för att simma med vilda delfiner och gå en kurs i mitt eget unika ledarskap.

Min musikaliska lillebror är med i webjoker uttagningen till Melodifestivalen.


Oktobers sammanfattning.


November

Det som hänt i kulisserna kliver fram på scenen när min och skärmflygarens relation tar slut efter 3 år tillsammans. Jag hade helt andra drömmar när det gällde vår fortsättning men det är bara att gå vidare. Jag blickar tillbaka med tacksamhet på den tid vi fick men är väldigt ledsen för att det tog slut. Men livet fortsätter.

Som tur är så har jag resan till Hawaii inbokad och jag landar på en magisk plats med vackra vyer, sköna människor och en fantastisk kurs. Dessutom förverkligar jag livsdrömmen när jag äntligen får simma med vilda delfiner. Livet är bra vackert trots allt.

Sammanfattning av November.December

Inleddes med sköna dagar på Hawaii. Simningen med vilda delfiner, kursen och den coaching jag fick har öppnat upp nya rum inom mig och jag hittar nya vägar att vandra på och nya drömmar att våga leva ut. Jag är oerhört tacksam över att jag fått göra denna resa och att jag fick en time-out från Sverige när jag som mest behövde det. Min styrka överraskar mig.

Jag kommer hem från Hawaii och får ett tråkigt besked angående min arbetsplats.

Jag är med i en julswapp för första gången och får motta 24 stycken härliga paket från en okänd tomte. Senare visar det sig att min tomte är härliga Cloudberrie.

Min vän Cris från Mexico kom på spontanbesök.

Jag firade jul med delar av familjen i Dalarna. De som inte var där var med oss i tanken.

Jag träffade bloggerskorna Di och Emma för första gången i verkliga livet.

Nyåret firades med några av mina äldsta och härligaste vänner. Senast det var bara vi tre var vid milleniumskiftet då vi hade en kväll fylld med sköna brudar, god mat, fniss och champagne. Detta nyår innehöll precis samma sak och jag är SÅÅÅÅ lycklig över det.

Nu har jag vänt blad och blickar fram emot fantastiska 2010 som jag hoppas innehåller många härliga stunder. Jag har inte bloggat så mycket under senare delen av året då jag har haft fokus på att återhämta mig och ta itu med livet, men nu kliar det i skrivarfingrarna igen.

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: GOTT NYTT ÅR!

(obs! bilden är inte min utan en medresenärs men jag har hennes tillstånd att använda den)

9 kommentarer:

 1. gott nytt år till dig med kära bloggvän :D

  kramelikram
  lady thirty

  SvaraRadera
 2. vilket härligt år även om en del av årets månader var tunga och tuffa, var det övervägande bra ser jag iaf :) varmaste kramar och en önskan om ett fortsatt bra 2010!
  Di

  SvaraRadera
 3. Ibland är livet verkligen en stor berg-och-dal-bana, men förr eller senare planar resan ut sig något och vi får möjlighet att hämta andan och reflektera lite.
  Ditt år har verkligen varit innehållsrikt och jag hoppas att dina erfarenheter tar dig vidare till nya höjder under 2010.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken resa du genomgått under det året som passerat kan man lugnt säga... Nu är det nya tag, nytt och nya härliga möjligheter
  Ha en fin helg
  nyråskramar
  Emma

  SvaraRadera
 5. Tittar in och tackar för dina alltid uppmuntrande ord om "mina" bilder.
  Det värmer.

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
 6. Vilket år, både vackert och svårt.

  Hoppas att 2010 kommer att bjuda dig mycket gott!

  Kram, Annelie

  SvaraRadera
 7. Det har hänt mycket på din resa under 2009, både positiva & negativa saker. Men trots allt känns det som att det är mest positivt när du summerar. 2010 blir ett toppenår!

  God fortsättning!

  Kramar från Eva

  SvaraRadera
 8. Men ärtan, inte fyller väl Alma år i september? ;)

  /JeN

  SvaraRadera
 9. Vilken fin sammanfattning av året!!

  Jag kommenterade här några gånger under namnet "Days of rain and happiness". Det blev inte så mycket av den bloggen, så jag har flyttat "hem" igen och hoppas att det ska gå bättre...
  Hoppas det är ok att jag länkar till dig så jag lättare hittar hit!

  Önskar dig ett underbart 2010!!!

  ~ Lena ~

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen