söndag 10 januari 2010

La Vida es un carnaval...

.. lyder texten med den medryckande musiken som får dansgolvet att pulsera av liv. Ja, kanske är det så att livet är en karneval.

En karneval med humor, överraskningar, glitter, lek, dans och musik men även med svett, skavsår, ömma fötter och sand i ögonen. Men i ett karnevalståg måste man fortsätta föra fram sitt ekipage trots motgångar och lita på att det är värt det. I livet är vi alla karnevaldeltagare och vi väljer hur vi hanterar våra skavsår.

Jag dansar vidare på livets stig och tänker att salsa står definitivt på min att göra lista över saker jag vill lära mig. Saker som man mår bra av ska man ha mer av och att dansa gör mig glad. Min vän liknar sig själv vid en vandrande pinne och säger att jag är som en gummibjörn, vet inte vad hon menar men det får mig att skratta gott och länge.

I Göteborgs famn i söndagsblåst så fikar jag med fantastiska vänner som gör mitt karnevalståg lite mer glittrande och glatt även när fötterna ömmar och man tappat takten. Kommer du att flytta hit nu frågar flera av dem förhoppningsfullt. Inte just nu men vem vet om jag återvänder i framtiden. Kanske jag hittar det där pippihuset i närliggande Alingsås och andra saker faller på plats som gör att jag återvänder. Om framtiden vet jag inget men i livets karneval kan allt hända. Nu dansar vi!


6 kommentarer:

 1. Jag kommer på mig själv med att le hela tiden när jag läser ditt sköna inlägg...:) härligt
  klart du ska flytta söderut och jag ska också så kan vi långpromenera, dansa och prata livet i skenet av fladdrande stearinljus dagen lång...hehe
  På torsdag åker jag ner till götet igen
  kram på dig i kylan

  SvaraRadera
 2. Så vackert du beskriver livet. Jag gillar verkligen liknelsen med karnevaltåget.
  Det blir spännande och se vad som händer i framtiden. Kanske flyttar du tillbaka till västkusten igen?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja du, vad livet i framtiden kommer att ge finns det inga bra svar på. Det är bara att sätta upp lite mål och fundera på vad du vill, önska riktigt hårt och slå ihop klackarna på de röda skorna. Kram!

  SvaraRadera
 4. Du skriver med en så böljande och härlig text. Det var som att dansa sig igenom den. Kramar...

  SvaraRadera
 5. så fint skrivet i vanlig ordning :D
  kramelikramar

  SvaraRadera
 6. ja salsa! Vad kul det vore. Någon gång ska lära mig det jag med :)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen