torsdag 28 januari 2010

Uppgradering av hårdvaran pågår...

.. men det handlar inte om någon dator utan föremålet är min egen hårdvara. Jag känner att under förra året så handlade det om så mycket annat och nu vill jag satsa lite på mig själv, helt enkelt för att må bättre inifrån och ut.

Så under veckan har jag först besökt min superduktiga hudterapeut Christel (på Christels hudvård) för ansiktsbehandling och färgning av fransar och bryn och idag så har jag blekt håret och klippt mig hos min duktiga frisör på Hårstråket i Hammarbyhöjden.

Underkläder har inhandlats och min garderob ska gås igenom och kvar blir bara kläder som jag tycker om att ha och som är i bra skick. Längre fram i vår ska några vänner följa med ut på shoppingtur där de får välja kläder jag provar som ett sätt att jag kanske bryter lite föreställningar om vad jag passar i och inte och kommer hem med kläder som jag själv inte hittat. Som mina alldeles egna Trinny & Susanna (från programmet stilakuten).

Jag hade gärna låtit verkliga Trinny & Susanna tagit hand om mig. De kan vara bitchiga ibland men ack så duktiga de är på sitt jobb. Det jag verkligen gillar med dem är också att de inte vill förändra någon viktmässigt utan bara lära dem klä sig på ett sätt som framhäver deras fördelar och döljer det som de är mindre nöjda med. Som de sa i veckans program: Du är redan vacker, kläderna utgör bara makeupen.

Så nu använder jag den hårdvara jag redan har men uppgradering pågår. Denna uppgradering kommer även att omfatta mitt hem som behöver en rejäl upprensning och genomgång och sedan tänka till (och ta hjälp av vänner) kring inredning. Det är inte en av mina starka sidor känner jag själv men jag gläds åt andras talang och hjälpsamhet med det projektet.

Ytligt att tänka på ytan? Inte för mig. Min insida sköter jag redan med coaching, meditation och att tänka kring livet men jag vill att min yta ska kännas som jag också. De senaste åren har gett mig så många positiva (och mindre positiva) erfarenheter som jag väljer att använda mig av så det innebär att jag utvecklats mycket och den förändringen känner jag behöver komma i andra former också. Men jag förblir mig lik, det är ju bara en uppgradering och inte en ny hårdvara det handlar om. Men jag vill att den ska vara lite mer skimrande och lite mer jag.


7 kommentarer:

 1. Det låter som du går en spännande vår till mötes. Ibland kan det vara svårt att "think outside the box" och vad passar då inte bättre än att ta goda vänner till hjälp.
  Jag tror att allting handlar om en balans mellan det ytliga och det inre.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du är så klok så,S&T gillar jag också, de är duktiga på att se det som är personen och framhäva det.

  Vore kanon att få bli stylad av dem, men tror säkert det blir bra med dina vänners hjälp också :)

  Kraaaam & tack för du vet vad :) Di

  SvaraRadera
 3. Härligt med lite uppdateringa v hårdvaran,,,hm..det skulle nog jag också behöva minsann :)
  kramisar i fredagsskenet
  Emma

  SvaraRadera
 4. Härligt att du tar hand om dig själv! Stilakutenidén låter superrolig. :)
  Hoppas att du får en fin helg!

  Kram, A

  SvaraRadera
 5. klart du ska ta hand om dig själv, kroppen är vårt tempel i denna värld.
  KRAMAR I MASSOR

  SvaraRadera
 6. Klart att du ska fokusera även på utsidan. Det hem man lever i påverkar ens inre mående och så även vad som möter en i spegeln. Att utsidan speglar hur man mår invändigt är nog ganska sant. Alla är vackra och det gäller att ta vara på sig själv.

  SvaraRadera
 7. ÅH så bra skrivet! Som vanligt!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen