måndag 4 januari 2010

Tacksamhetstankar i januarimörker...

.. virvlar likt snöflingor i mitt inre rum.

Jag kan ärligt säga att när jag skiftade fokus till allt jag var tacksam över (istället för att se det jag inte hade eller som inte gick min väg) så ändrades livet. I början när jag arbetade med det så skrev jag varje kväll ner det jag uppmärksammat under dagen. Nu går det ofta per automatik men ibland gör jag listor.

I brytningstid när ett år byts ut mot ett annat så har jag en tendens att göra årsbokslut och summera ihop men även göra målsättningar framåt. I år kommer jag att skriva en tacksamhetslista där jag samlar de personer, händelser och erfarenheter som jag är tacksam över från 2009. Den kommer att bli lång och det kommer att ta tid men jag tror på att minnas och uppmärksamma det som gör mig tacksam. Sedan jag började tänka tanken så harvissa personer, händelser och upplevelser av tacksamhetsslag dykt upp i min tanke när jag minst anat det. Tacksamhetsströssel inom mig leder till lycka i vardagen. Jag behöver den där lyckan just nu.

Om man kan glädjas åt det lilla såväl som det stora så blir livet mer glittrande och man glömmer inte att lukta på blommorna. För de finns ju där inbäddade i jordens frusna lager likt alla de frön som vi dagligen sår men som vi skördar längre fram. Idag sår jag frön av tacksamhet, det kan man göra året om och även i ett snöfall. Tack för det!

10 kommentarer:

 1. Att glädjas åt det lilla... jo, men det kan alla mirakel! Å det är ju du, vet jag ju... och det var ju faktiskt också här hos dig som jag hittade det där lilla fantastiska ordet, och tänket... mirakel.
  Ett mirakel som så ofta delar med sig av sin gläjde.. oavsett om det är litet eller stort.. det är du för mig.
  Tack snälla snälla vän...

  Varm mirakelkram...

  SvaraRadera
 2. Ja det är märkligt hur människor dyker upp i våra liv och lämnar tacksamhetspår i form av glädje och tacksamhet över att jag fått möta dem. Inte tacksamhet som skuld att göra något tillbaka...utan mer bara en stor glädje :) precis som du och många andra genom bloggen gjort för mig!
  Kramar och njut av dagen

  SvaraRadera
 3. Det tycker jag är ett fint initativ för att summera det gångna året. Det är så lätt att man hänger upp sig på de tråkiga saker som ofta tagit mest energi snarare än dem som faktiskt gett en massa istället.

  Stor kram

  SvaraRadera
 4. tacksamhet är något som tenderar att sprida sig, det lilla men ack så värdefulla ordet tack gör ofta skillnaden! önskar dig allt gott! kram K

  SvaraRadera
 5. Oj! Nu gav du mig en idé. Det finns ju en uppsjö med träningsdagböcker på nätet, t.ex. Funbeat, som jag använder. Undrar om det finns samma för livsglädje? Typ: dagens positiva upplevelse, vem jag gjort lycklig idag, med en möjlighet att lägga in skalor av uppnådd livsglädje. Som man sedan lätt kan summera, veckovis, månadsvis... ja du förstår.
  Vilken grej!

  SvaraRadera
 6. Jag tror att man möter de människor och tankar som man just i den stunden behöver. Längre fram klarnar bilden och man inser med tacksamhet hur mycket de har gett till utvecklingen av färdriktningen eller ens mentala utveckling.

  SvaraRadera
 7. "Så lite vi har, men så gott vi mår" brukade min mormor ofta summera sina dagar med. Å jag summerar livet lite så just nu... och det är ju inte så lite bara man ser det.

  Varm trettonkram... ja, hela 13 stycken skickar jag i tanken till dig just nu! Tack för att du finns.. mycket!

  SvaraRadera
 8. Haha! Jag trodde aldrig i hela livet att någon skulle tycka att jag verkar kreativ.... Kanske är jag bra på att se kreativ ut. Jag har massa idéer, men svårt att få dem ur handen.
  Men tack - det värmde verkligen, det du skrev. :)

  KRAM, Annelie

  SvaraRadera
 9. jag gör varken bokslut eller knappt ens framtidsplaner, tänk vad olika man är :) men glad för det lilla är jag varje dag.
  Glad över att jag fick en önskan om ett magiskt år :) Det kommer det att bli!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Vackert...och så sant. Försöker verkligen att se allt det där "lilla" i livet också, det berikar något otroligt! Ser fram emot ett nytt år i ditt sällskap..!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen