söndag 23 december 2012

Jag vill fånga det rosa som himlen målat sig i..

... men kameran har svårt att hitta samma färg som spänner över mig där jag vandrar i det vackra vinterlandskapet.

Ljuset häruppe är svårt att beskriva dagar som denna, det är som att vandra i en tavla i ett sagolandskap. Som ett Narnia i älvors famn där snöblommor gnistrar på träden. Det talas ofta om mörkret när man nämner att man ska åka till Lappland men jag skulle vilja prata om ljuset. Om det rosa och skimrande, det glittrande och snön som tystar så att man hör sina egna tankar.

Varje dag är ju ett nytt blad i livet. Vad skriver ni på det? Jag väljer att skriva om skönheten istället för kylan, ibland går de ju hand i hand. Den rosa himlen är svår att fånga bildmässigt men upplevelsen omfamnar mig på precis samma sätt som lycka, glädje och frid kliver in i mitt hjärta och stjärnströsslar det likt ett tänt tomtebloss. Det gäller att stanna upp och uppleva det med öppet hjärta. Just idag lyckas jag med det.


12 kommentarer:

 1. Vilken härligt krispig vinterbild - alldeles speciellt vackert ljus i den.

  ♥ ♥ ♥-hälsningar!/SoF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var svårt att fånga, ännu vackrare i verkligheten.
   Varmaste kramen från Liv

   Radera
 2. Underbart vackert Liv och för mig är du skönhet. Du med ditt stora varma hjärta och kloka livssyn. Du som väljer att se det vackra. Möjligheterna.

  Stor julkram till dig och ett hopp om en god och varm jul.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.. och tack igen för alla komplimangerna.. du är väl en stjärna som kan lyfta fram andra på ett sånt fint sätt.
   Jag önskar dig verkligen detsamma och att din jul innehåller allt det du önskar.
   Den varmaste av kramar från Liv ♥

   Radera
 3. Det är något alldeles speciellt med ljuset på vintern, hest när solen är framme. Här har det tyvärr varit mulet och trist flera veckor nu och det ljuset är inte så inspirerande. Kanske får ta mig till norra Sverige en sväng.

  Önskar dig en härlig och krispig vinter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen vackert och jag vill dricka det i stora giriga klunkar och spara det till mörka stunder.. men jag sparar det i hjärtat och tror nog att det har samma effekt. Norra Sverige är oerhört vackert, väl värt ett besök.
   Kramen från Liv

   Radera
 4. Du är så bra på att fånga det vackra. Jag önskar dig en strålande, glittrande julhelg! Stora kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag tycker om det vackra. Önskar dig verkligen detsamma. Varmaste kramen från Liv

   Radera
 5. Åh det låter så vackert! Här var det snöstorm igårkväll och idag regnar det. Men nu tänker jag traska en bra stund ute i det fria! God Jul och många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det fortfarande kallt och vackert.. nu grötfrukost med familjen och sen vill jag nog ut en sväng och fånga det vackra.. i stora rosa klunkar.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen