måndag 31 december 2012

Årets nyårspresent från mig blir en tom burk..


,.. att fylla med 2013 års glädjestunder, fina saker som kommit i din väg och bra saker som hänt dig. Skriv ner det och lägg lapparna i burken. När nästa nyårsafton kommer så kan du öppna din burk och glädjas, minnas och förundras över allt gott som kommit i din väg. Idén är inte min (klicka på bilden så kommer du till facebooksidan där jag hittade den) men jag tycker den är genial i sin enkelhet. Själv tänker jag köpa en stor burk.

Gott nytt år alla ni härliga. Knyter nu ett stort mentalt sidenband kring 2012's alla lärdomar, fina stunder, insikter, tuffa och mindre tuffa utmaningar, härliga möten samt livets dagar från 2012. Ser fram emot att öppna dörren mot ett nytt 2013 fyllda med nya dagar som kan vara fyllda med livets små och stora mirakel.

20 kommentarer:

 1. Vilken himla bra idé!

  När man sitter så här och försöker minnas stunder från året som gick, så är det faktiskt inte helt lätt. Tur i alla fall att man har alla sina bilder.

  Men burken blir ju ett ypperligt sätt att spara, på ett annat sätt.
  Tänk så roligt att i slutet av året öppna den och sitta där och läsa små tacksamhetslappar.

  ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och jag har mina ord från bloggen som påminner mig. De tuffa sakerna minns man ju ändå. Men att kanske minnas en oväntad komplimang, en vacker stund eller stora saker som kommer i ens väg och att sen titta på dem om ett år och minnas.. för mig slog det an en sträng direkt. Så idag har jag handlat en burk och jag ser fram emot att ha de glasögonen på mig när jag möter 2013.

   Gott nytt år fina du!

   Kramen

   Radera
 2. Jättebra idé med burken. Nu i årets slut sitter jag och tänker på allt som blev fel, alla misstag, missade chanser, dåligtmående, ensamhet och oföretagsamhet. Det här året som skulle bli mitt år, men ...
  Med en burk så påminns man istället om allt som faktiskt blev bra, de glada och positiva ögonblicken, de små "belöningarna" efter haltande försök, alla tappra försök, hur duktigt man faktiskt kämpat trots svårigheterna.
  Ska gå ut och leta efter en riktigt fin burk ... en stor en :-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. De sakerna har man ibland lättare att minnas, framför allt om man inte mår bra. De ligger närmare då så klart. Jag har också haft såna år och man vet aldrig vad ett år innehåller.. samtidigt kan jag säga att vissa av de erfarenheterna ligger till grund för hur jag ser och tacklar livet idag.

   Det du skriver är det jag tycker så mycket om med idén, att man minns det man ändå gjorde och som var bra. Själv ska jag skriva ner komplimanger också.. för de glömmer jag lätt... och små guldstunder.

   Härligt med en stor burk och tack för att du delade. Önskar dig ett riktigt gott nytt år.
   Kramar från Liv

   Radera
 3. Vilken rolig idé...ska nog skaffa fram en burk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag :) Enkelt men roligt! Jag laddar redan, har köpt burken och väntar bara på att få börja fylla den.
   Kramar från Liv och önskan om ett gott nytt år

   Radera
 4. Fantastisk idé! Själv skriver jag dagbok, en sån där 10-års dagbok där jag sammanfattar dagens glädjeämnen. Så tittar jag igenom förra året så här runt jul eller nyår.

  Jag hoppas att du får fylla din burk med många underbara saker.

  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det gjorde jag också förr i tiden.. och tog kort i automat med mina vänner som jag klistrade in på insidan av pärmarna.. det var kul och man såg verkligen livets upp och nedgångar... har ibland varit sugen att göra det igen men i år blir det en gladburk.

   Kramar från Liv

   Radera
 5. Vilken bra grej - har redan letat fram burken. Försiktig som jag är blir den inte så stor men det går ju att justera under året :-)
  Tackar dig för allt du delat med dig av här på bloggen - betyder mkt i mitt dagliga Liv (ha, ha)
  kram Marianne '
  ... och så förstås ett gott nytt år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne, fina du ♥
   Man kan börja smått och sen utöka, jag tog en stor burk för jag tänker fylla den även med små fina stunder, komplimanger, viktiga insikter.. bra finns ju i så många former.
   Stort tack för dina rader, det känns otroligt att det jag skriver kan beröra någon annan i deras dagliga liv. Tack för den fina raden.

   Varm kram och stort tack för alla kommentarer
   Önskar dig ett riktigt fint 2013

   Radera
 6. God fortsättning!!
  Det är verkligen en super idé att samla bra händelser i en burk, en klockren idé i min smak! Hade en vän som gjort precis så med sin familj, trevligt trevligt!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart! Tänk vilken härlig lappöppning man har sedan att se fram emot.
   Kramen

   Radera
 7. God fortsättning av 2013! Idén med burken tycker jag är en rolig idé som jag verkligen ska pröva.
  Vad fint foto på din mormor och morfar, mysigt!
  Jag försöker mig på att blogga via mobilen och har som mål att "producera" mer än 12 st inlägg under 2013 ;)
  Varm kram från Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den bra :) Jag har redan några lappar i burken.. Bilden på mormor och morfar blev så fin.. då får vi se hur du trivs med det. Oavsett om det bara blir tolv så kommer jag att läsa de tolv inläggen med glädje och njuta bilderna.
   Varm kram från Liv

   Radera
 8. Gott nytt 2013! Jag hoppas att du fick ett fint avslut på det gångna året och en glittrande start på det nya!

  Jag läste också det där med "glädjeburken" och tycker att det är en fantastisk idé i all sin enkelhet.

  Vill också ta tillfället i akt och passa på att tacka dig för alla de fina kommentarer du tar dig tid att lämna hos mig, för all den inspiration du här delar med dig av och för att jag får ta del av din underbara blogg. Ser nu fram emot ytterligare ett härligt och fint bloggår tillsammans.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Gott Nytt år till dig! Det var så många härliga inlägg du förmedlat från Norr och underbara bilder och stor kärlek i dina rader! Hoppas du fått ladda batterierna ordentligt inför det kommande året! Kramar och kärlek!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år fina du och tack för snällord. Jag har laddat och tänker fortsätta ladda.
   Kramar från Liv

   Radera
 10. Vilken bra idé. Jag hade planerat att ha en burk som jag skulle spara till en symaskin i, men det där lät ändå bättre i det långa loppet.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen