måndag 17 december 2012

En resa genom ordlös kommunikation..

..acceptans och drömmar kantar den andra dagen på min PCC-utbildning inom coaching.

Det är skönt att lekfullt djupdyka inom kompetenser och coachverktyg tillsammans med andra upptäcksresanden. Resenärer som generöst delar med sig av sin kunskap, klokskap, reflektioner och frågor. Det är utvecklande och invecklande samtidigt. Inspirerad och trött kliver jag ut från utbildningsdagen.

Jag känner mig vardagslycklig och blir strax därefter utbjuden mitt i julhandlingen av en främling med hänvisning till mitt leende. På väg till fika med en vän så avböjer jag men tar med mig komplimangen i hjärtat. Spontanfika med en vän i Decemberskrud är som en oväntad kalenderlucka med skimrande innehåll.

En av de övningar vi gör under dagen är att lista upp våra förverkligade drömmar, stora som små såväl de som funnits länge i livet eller som vi alldeles nyss uppfyllt. Därefter får vi bli coachade i vad de säger om oss. Vad speglar drömmarna egentligen? Vilka talanger/styrkor/egenskaper har fått oss att förverkliga dem? Vilka värderingar ligger bakom de förverkligade drömmarna? Om du har några minuter över så kanske du vill ställa samma fråga till dig själv och hitta delar som du glömt eller som förtydligar dina kanter.

Den härliga dagen bröts av genom att luncha på Grill och vi hamnade i Cirkusdelen som påminde mig om barndomsdrömmen att bli cirkusartist. Den förverkligades aldrig men om man skrapar lite på ytan så var det vagabondlivet, lekfullheten och att umgås med elefanter som var det större intresset än själva uppträdandet. Jag tror att mina möten med såväl elefanter som delfiner och att resa jorden runt själv har gett den drömmen vingar om än i en annan form. För ibland så kommer drömmen och möter oss på ett annat vis än vi själva anat. Det är magiskt.

Ibland hittar man en cirkus när man minst anar. 

10 kommentarer:

 1. Vilken härligt inspirerande dag! Och drömmar är så vackra och det är så fint när de slår in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt med såna dagar och jag är en drömmare så det är underbart när drömmarna slår in.

   Radera
 2. Vad vore livet utan drömmar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte lika skimrande, roligt och magiskt tror jag.. vad tror du?

   Radera
 3. Härligt ! Tror att du är en förklädd cirkus prinsessa ;) på väg till dagis idag lekte Victor cirkus! Han var jonglör, hade vilda lejon etc etc inte konstigt att ni gillar varandra med samma fantastiska fantasi! Kram K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste vara det.. och så dansandet och filosoferandet kanske :) Men tänk om det är så att jag är en förklädd cirkusprinsessa, jag gillar den tanken <3

   Radera
 4. Men så bra! Det ska jag absolut göra, skriva ner de mål jag uppnått och fundera på hur jag tog mig dit!! Tack!

  Tänk vad underbart att få en komplimang av en total främling och tänk vad underbart att kunna ge en komplimang till en total främling! Så mycket bättre världen kunde bli!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En komplimang från en främling är verkligen en gåva men jag blev verkligen överrumplad.. och glad.
   Jag gillade verkligen den drömövningen, ska använda den med mina deltagare..

   kramar från Liv

   Radera
 5. Härligt Vida!

  Hoppas att du har en fantastiskt fin jul!
  kram
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig detsamma <3
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen