tisdag 4 december 2012

När kvällen spänner upp sitt stjärngnistrande täcke..

... över den snö som fått spår av vinterskor, snöänglar och pulkors framfart så njuter jag av att vintern kommit.

Det är så vackert utanför mitt fönster och jag njuter naturens egna tavla och årstiders skifte. De stjärnor som gnistrar i snön och klär grenarna gör att det är som att vandra i ett sagoland. Livets sagoland.

För hur skulle ditt liv vara om du berättade ditt liv som en saga? Hur skulle motgångarna/äventyret/utmaningarna se ut? Vilka styrkor/vapen/medhjälpare använder du för att ta dig ut dem? Vilka lärdomar finns? Är det en vintersaga, vårsaga, sommarsaga eller höstsaga?

Just nu så vandrar jag i vintersagan med oväntade vändningar där snöänglar och oväntad snällhet får mig att le. När jag helt plötsligt omnämns i en bloggtriss hos mitt liv i solen så fylls mitt hjärta av stjärnströssel och värme. Eller när en granne plingar på dörren med nybakta lussebullar som hon vill ge bort så tappar jag orden men blir så oerhört tacksam.

Livets saga fylls med snällord, omtanke och hembakat. Det ger styrka och kraft när vinterstormarna viner runt husets hörn. Men just nu njuter jag stilla vinterlycka och hoppas ni gör detsamma.16 kommentarer:

 1. Åh vad jag kände mina minnen komma när du berättar om din förnimmelse i föreläsningssalen, precis så som jag ofta drömmer mej tillbaks i olika situationer och förundras över hur mitt liv kan berättas på så många olika sätt, och hur mina utmaningar i livet gett mig möjligheter att utvecklas och bli en reflekterande och härlig människa. Jag förundras över min resa, hur jag lärt mig att uppbringa hela min styrka för att överleva och vara i det liv jag förtjänar och vill ha. Att jag har haft förmånen att kunna hitta nya vägar, genom drivkraft vilja och mod förändt situationer där jag behövt förända för att nå det som är bra för mig.Jag förundras varje dag över det som är livet och det som jag fått för att kunna förvalta det som getts mig till skänks av en liten strimma kärlek mellan 2 människor en dag då jag blev till.

  Kram och tack för dina kloka tankar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det intressant.. hur minnen kommer över oss och hur vi tolkar dem och hur du ändrat livet. Din styrka och ditt mod har ju verkligen tagit dig långt.. och det är magiskt att just du är du.

   Kramen

   Radera
 2. Åh det låter alldeles underbart med snällord, omtanke och hembakat! Och vintersagan och stjärnströssel ännu bättre. Stjärngnistrande täcke...Åhåjaja vad jag kommer att sova gott i natt. Tack snälla du för det :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv.. för just snällord, inspiration och att du är just du.
   Kramen

   Radera
 3. Så vackert du beskriver promenaden i Livets sagoland. Och jag älskar när jag får smaka på nya ord och skriva in dem i min vokabulär! "Snällord" var ett fint ord, tycker jag. Det kommer jag säkert att använda framöver. Ja du, MITT livs saga har de sista tre åren varit en blanding av en grådaskig höstsaga med massor av ruggiga regndagar och en gryende sommarsaga med sol och värme. Mitt liv har varit upp och ned, in och ut, bak och fram, en separation är sällan enkel att förstå, nya steg ofta svåra att ta. Fortsätt att njuta av din vinterpromenad i Sagolandet. Ha en riktigt fin kväll, vännen. Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad vi är lika.. jag sparar också och smakar på nya ord och det är väl därför jag tycker om att vara här. Mitt livs saga de senaste åren har också varit en berg och dalbana.. däremot har jag svårt att välja årstid.. jag tillhör ju dem som tycker hösten och vintern nästan är bland de mest romantiska.. en separation är aldrig lätt är min erfarenhet.. och just nu står jag i en situation i livet som kräver mod. En vacker dag kanske jag skriver lite mer om det men just nu behåller jag den för min egen del..

   Kramar från Liv och tack för att våra vägar mötts du ordmakare och ordsmakare

   Radera
 4. Du skriver så vackert om livets sagoland, jag blir alldeles glad! Jag lever mitt liv som i en saga fast på riktigt. Vi har till och med skapat vårt eget sagokungarike. Sommarsaga är det. Jag måste anstränga mig att njuta av vintern, för jag fryser så. Men det är bedårande vackert nu med månsken på snön! Kraaam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig från djupet av mitt hjärta att du redan lever i ditt sagokungarike med din alldeles egen kung..
   Jag älskar vintern och ska nu gå ut i dagens snöyra.. rejält påbyltad med stor mössa.. som en liten hobbit på äventyr.
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Klok ord var ordet! Men vad jag undrade vad ett pul-kors var innan jag läste rätt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha.. dagens asgarv.. vad roligt att du läste det så..

   Kramar från Liv

   Radera
 6. Jag känner mig styrkt av att läsa dina texter,
  tack ska du ha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, för dina fina kommentarer och härliga blogg...
   Kramar från Liv :)

   Radera
 7. Men sådan värme du skriver! Man blir alldeles varm och ler av dina ord. Tack!! Kramar

  SvaraRadera
 8. Livet är ju en saga, där vi själva skriver en sida per dag. Det är egentligen en fin tanke - tanke för meditation.

  Jag tror att jag skrev ett tag sedan att nu lever jag äntligen i min egen saga. Jag har tagit mig låss från allt som kan påverka mina egna beslut och nu är det bara jag som styr skutan.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är stort.. att ha tagit över rodret på livets skuta och våga leva i sin dröm.. jag lever min dröm på många områden men har en del kvar.. men de jobbar jag på.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen