onsdag 1 maj 2013

Jag spinner drömmar om ord..

.. likt sockervadd på ett nöjesfält.

Inom mig bor en bok, jag har bara inte väckt den till liv ännu och vet inte var den börjar och var den slutar. Jag vacklar i vad den ska handla om. Många av de bloggare jag följer delar samma dröm, en del skriver redan. Jag ser fram emot deras böcker då de har sitt eget unika uttryckssätt och jag tror deras böcker kommer att göra den här världen rikare.

I tystnaden eller i livets brus finner jag tankeväv som ännu inte tagit en form men som en vacker dag kanske nedtecknas för att läsas om så bara av mig. Min barndomsvän jag mötte igår berättar hur hon minns att vi lekte och skulle skriva spökhistorier och hur jag bara började skriva sida upp och sida ned medan hon satt och kämpade med första meningen och inte visste vad hon skulle skriva.

I skrivardrömmar vilar jag och letar svar på var en början ska ta sin form men som allt annat i livet så kanske man befinner sig i mitten men man vet inte om det. På livets nöjesfält dansar jag med elefanter och äter popcorn men räds höjden i pariserhjulet. Men kanske är det just dit jag bör bege mig för att utmana rädslor och byta perspektiv.

Inspiration till mina drömmar finner jag i tidningen Skriva

23 kommentarer:

 1. Å så härligt!! Klart att Moi vill också skriva en bok :). Ser framemot att läsa din! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill så gärna läsa din bok eller om det blir en med dina bilder.. den ska jag njuta i små och stora doser.
   Kramen

   Radera
 2. Spännande... :)

  Glad Första maj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma såhär nästan en vecka i efterskott ♥

   Radera
 3. Så inspirerande :) ser fram emot boken ! Kramar

  SvaraRadera
 4. Räds ej höjden i pariserhjulet kära du. Du kan!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Jag hittade precis hit, och vill lämna ett spår redan på en gång.

  För jag är en sån som drömmer även jag. Skriver ofta på bloggen, lite mer sällan men ändå då och då en rad eller två på något skönlitterärt projekt som jag just där och då är övertygad om ska bli Den Stora Romanen som ska Förändra Världen.

  Än har det inte skett. Än har jag inte kommit i mål.

  Drömmen finns där. Försöker just nu förlika mig med tanken på att det inte kommer att gå lätt. Att jag inte bara kommer att sätta mig ner och "flöda ut" en roman på en kväll. Det kommer att krävas slit och släp, och kanske leder det inte till något mer än att jag själv kan vara nöjd över att åtminstone ha slutfört.

  Gott så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hej Linn, välkommen hit och TACK för din långa reflektion. Jag tror vi alla bär en roman inom oss och det finn så många duktiga skribenter här som jag vill läsa mer av..

   Jag får också förlika mig med tanken att det kan ta tid och att det kommer den dag det kommer... men jag kan bli otålig, samtidigt som jag fastnat i en början jag söker..

   Varmaste kramen från Liv

   Radera
 6. Bara skriv. För mig lossnade det äntligen när jag slutade planera och tänka alltför mycket. Tack vare det kommer min tredje roman ut om bara några dagar. När jag började skriva den hade jag bara en diffus aning om ett slut som jag alltså fick skriva mig fram till. Det var olidligt spännande hela tiden...
  Dessuto skriver du ju redan här.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt.. kanske är det så jag ska börja skriva.. och idag fann jag plötsligt en scen som kanske är en början, kanske är det slutet och kanske är det mitten... men jag ska sätt mig ner och skriva ner den scenen.. nu när jag funnit den. Sen får vi se vart jag landar.

   Kramar

   Radera
 7. Talang för att skriva har du onekligen! Det visar du ju här i din blogg,
  man måste inte ha början för att skriva ner ett kapitel i mitten som känns färdigt!
  Starta där du är i tankarna!
  Lycka till!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men stort tack. Vad glad jag blir för snällord ♥
   Vet du? Idag mitt i en promenad med en vän så fann jag en av scenerna som jag vill skriva om, faktiskt en från mitt eget liv.. men det kanske jag inte avslöjar i boken. Jag såg oss framför oss som om det vore igår, ett magiskt möte som en saga för god för att vara sann.. och det handlade inte om kärlek som det kanske låter som.
   Kramen

   Radera
 8. Jag ser fram emot att läsa din bok! Och visst är Skriva en bra tidning att inspireras av! Stor kram i vårsolen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack ♥ Ja, skriva har mycket matnyttigt som jag känner att jag har stor användning av.. finns mycket spännande att lära om/reflektera över skrivande där utifrån vad man behöver.
   STOR kram tillbaka

   Radera
 9. Å, som jag vet hur speciellt det känns att bära den känslan inom sig. Den är en skatt som väntar inuti och som långsamt blir tydligare, växer till den slår ut i blom och rinner ut genom fingrarna, där på papperet.
  Och när det händer, då du, ska vi läsa och glädjas över din bok tillsammans med dig!
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ♥
   Din bok läser jag redan i tanken.
   Varmaste kramen

   Radera
 10. Att få läsa din bok skulle vara en litterär upplevelse utöver det vanliga. Din förmåga att väva samman ord är fantastisk - ta vara på den förmågan!

  Att många bloggare delar samma skrivdröm är kanske inte så konstigt med tanke på att varje blogg från början måste ha varit resultatet av skrivlustan. Många är vi som älskar att leka med orden och förmedla känslor och tankar genom denna. Bloggen blir då det perfekta forumet att få utlopp för sin kreativitet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men TACK från djupet av mitt hjärta... att du ser mitt skrivande så.

   Det har du nog väldigt rätt i, att många av oss hamnar här då vi har kärleken till ordet. En del för att dela sina bilder eller alster, det finns så många talangfulla här i denna värld så det gör den nästan lite magisk.

   Kramar

   Radera
 11. Jag skriver min om du skriver din:) Deal? ♥

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen