torsdag 16 maj 2013

Let us be grateful to the people who makes us happy,

.. they are the charming gardeners who make our souls blossom ― Marcel Proust


När citatet kommer i min väg så tänker jag att så är det ju. Själens trädgårdsmästare som hjälper oss att blomma. Att vara tacksam för de som gör oss lyckliga och därmed skänker själsträdgården näring. 

Jag tror att de flesta av de som får min själ att blomma vet om det och att jag uttrycker min tacksamhet ofta både direkt till dem och i tanken. Jag är lyckligt lottad med oerhört fina människor i mitt liv.  Men det finns ju också andra lyckospridare som vi kanske bara möter för en kort stund eller som inte vet hur väl de hjälper oss med vår blomning i livet. Som en dansledare som ger av sin glädje, dansenergi och lekfullhet på ett sätt som gör mig glad. Det kan vara en komplimang från en okänd medmänniska eller någon som får mig att skratta när de bjuder på sig själv. Det kan vara ett blogginlägg som fyller mig med insikt, inspiration, hopp eller tillit. Eller en kommentar från någon av er härliga läsare som gör mig glad i hela kroppen.

Tacksamhet, ett av de vackraste och viktigaste orden jag vet. Studier visar att tacksamma människor är lyckligare men också att det går att träna upp sin tacksamhet. Det har jag gjort och mitt liv är så mycket rikare tack vare det. Ett enkelt, gratis och härligt recept på att göra ditt liv lite lyckligare med andra ord.

Idag så blev jag så oerhört tacksam mot finaste Tove som jag brukar dansa med men som idag ville prova boxning med mig. Hon är en genuint fin människa som sprider mycket glädje och värme kring sig och framförallt bakglädje. Idag tog hon med en alldeles underbar bit pekannötspaj som jag fick med mig hem. Det är sannerligen balsam för själen, att äta något som någon bakat med kärlek. Jag är övertygad om att hon kommer att nå sin dröm om att livnära sig på bakning. Det var längesen jag smakade något så gott. Hennes blogg med härliga bakrecept finner ni HÄR.

I livets trädgård så vårdar jag ömt det jag vill men att ha fina trädgårdsmästare som hjälper mig på vägen gör att helt plötsligt finner jag blommor jag inte visste fanns. Där knaprar jag på smaskiga pajer och drömmer cirkusdrömmar medan körsbärsträd blommar. Jag vattnar mina dagar med tacksamhet och låter stjärnströssla drömmar såväl om natten som i dagsljus. Var rädd om era trädgårdsmästare så blomstrar livet ännu mer.

Den magiska pajen som fick avsluta min dag.
(Bilden är lånad från Toves blogg)

8 kommentarer:

 1. Det är så mycket att vara tacksam för, men oj vad svårt det är ibland. Ibland tar "gnället" över och minsta lilla sak går emot... vilken fin blogg din vän har och pajen ser helt gudomlig ut. Det är vid sådana här tillfällen jag förbannar min nötallergi! Det enda jag kan äta är mandel. Men kanske jag kan laga den och för den vidare till någon som kan äta nötter.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var supergod.. hon har också några muffins med saltlakrits och choklad som jag matfantiserar om.
   Ja, ibland tar gnället över men då gäller det att påminna sig själv tänker jag.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Pekannötpaj är en rikgit favorit här! Som vanligt skriver du så fint att det är en fröjd att titta in här hos dig! Önskar dig en riktig skön och förhoppningsvis solig Pingst!
  Kram
  Melody med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var sagolikt gott så det förstår jag om ni gillar. Tack fina för snällord.
   Kramar

   Radera
 3. Pajen ser så smaskig ut, mums :)
  Tycker också att man kan träna upp en hel del!
  Vackra ord med innebörd. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var gudomlig. Ja, det är mycket som är en träningssak.. så har det åtminstone varit för mig.
   Kramen

   Radera
 4. Ännu en vacker affirmation. Ensamma hade vi aldrig kunnat rå om vår själsliga trädgård, det behövs det andra vårdande och hjälpande händer för.
  Du delar med dig av så många kloka ord och tankar. Jag skulle vilja samla dem alla i en bok eller spara dem i mitt medvetande för att alltid bära med mig.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är jättefin.,.. jag tror också vi behöver varandra. TACK för den oerhört fina komplimangen, den bär jag med mig i hjärtat.
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen