torsdag 24 mars 2016

Så nalkas påsk..


... denna helg som är en av våra högtider som för mig är förknippad med minst måsten, borden och förväntningar. Lite påskägg och påskmat och sen kan man tillbringa det precis som man vill. Lediga dagar och lättja tänker jag blir årets tema.

Igår stod jag på en överfull perrong i Stockholm fylld av påskfirare och medpackade skidutrustningar. Jag bröt av mot dem med en nedpackad yogamatta i en indisk väska med chakrasymboler på. Det säger något om hur livet har förändrats, att den följer med på färden. Det är kanske inte en flygande matta men den kan skapa nya platser inom mig och ta mig ut på inre resor och andra magiska utflykter. Den är ett stöd för mig att möta min kropp och dess dagsform och egenheter där just jag är. När jag kliver av tåget 16 timmar senare så är det frisk luft och morföräldrars kärlek som möter mig.

Vi tittar igenom gamla bilder och jag finner ett foto från en påsk för längesen. I gammelfarmor Signes kök och med pedagogiska mamman vid min sida och en kyckling i min famn. På bilden så ser jag kanske inte så glad ut men jag har alltid älskat att vara här. Gällivare, en hemort men som alltid involverar en resa men som jag alltid bär inom mig. Naturen som är så annorlunda här och där jag liksom hör hemma fastän jag inte känner så många. Jag andas in och andas ut och njuter av att vara här, det är precis det jag behöver. Att pausa vardagen för en stund men samtidigt hamna i en vardag som också är min på ett annat sätt.

Glader påsk alla fina därute. Hoppas ni njuter påsken precis som ni önskar.

6 kommentarer:

 1. Fint kort :) Men 16 timmar...det lät länge på ett tåg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tyckas men jag är van och jag slappnar av så bra på tåg och kan verkligen tänka fria tankar, läsa och skriver bra.. skulle nog ha årskort på sj om jag var författare och ha tåget som skrivarlya tror jag. Kramar och Glad påsk

   Radera
 2. Ledighet och lättja, samma här :) Det var en så gullig gammal bild. Trevlig påskledighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ljuvligt att ha det så. Tyckte också om den. Trevlig påskledighet till dig med :-)

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen