tisdag 23 september 2008

Som en blomsteräng?

Träffade min mentorcoach igår och vi pratade om mitt livsläge just nu. Hon liknade det vid en öppen blomsteräng som ligger framför mig. Det känns härligare än det tomrum jag ibland känt. Så nu tänker jag mig det som den vackraste av ängar i Dalarna i full blomsterprakt. Ni som kommer därifrån eller besökt Dalarna vet PRECIS vad jag menar.

Jag vet att några av er som läser är nyfikna på coachkursen (hos Coach Companion) som jag tar under hösten. För mig är den helt rätt. Det är så ROLIGT att coacha egna klienter. Eftersom jag har sekretess så kommer jag inte att gå in överhuvudtaget på dessa möten mer än att det känns så roligt, spännande och att jag får träffa fantastiska människor. Det känns också spännande att bli coachad som jag dels blir under kursen men även av min egen mentorcoach. Man kan ju bli coachad i vilket ämne som helst, oavsett hur stort eller litet det är. Hitta sina egna lösningar, insikter eller verktyg.

Igår blev jag coachad och det var roligt. Idag och imorgon är det jag som coachar.

Nu ska jag vandra vidare på min blomsteräng i tanken. I verkligheten blir det en härlig höstpromenad i solen och sen en fika i ensamhet på ett café för att landa innan mitt coachmöte. Härligt! Som en av våra handledare på kursen brukar säga och hennes "härligt" tänker jag ta med mig ringande i öronen ut i höstsolen.

8 kommentarer:

 1. Härligt var ordet!!

  SvaraRadera
 2. Hej min favvo-bloggerska ;-))
  Idag är en sån där dag när jag sitter inne på kontoret i detta multinationella företag och undrar -Vad i hela friden gör jag här? Lite som att jag hamnnat på en liten avkrok och behöver hitta vägen tillbaka till min egen E4:a igen. Kanske en knepig parallell men det är så det känns. Sen läser man din inspirerande blogg och tankarna får näring och hela kroppen blir glad...
  Ha nu en fin kväll och ta hand om dig
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det låter, jag känner att jag ville också...Coacha...få luft få vingar...men ja..idag är det så här..i morgon är det annat..och en blomsteräng Hm..det var fint...olika blommor, olika säsonger, precis som våra liv..innehåller olika blommor, olika år...Tänkte jag skulle hinna fika med dig innan jag åker mot Dalarna den 24 okt..men inser att jag bokat tåget för snävt..har knappt tid att ta mej till tåget från vår båt :? hur tänkte jag?? Inte alls tror jag...men du kanske kan åka med till Borlänge :) så har vi två timmar att surra på ;0)

  Kram och ha en fin morgondag!

  SvaraRadera
 4. Maria: Härligt att du finns dessutom!

  Livskrafter: Tack! En liten rodnad sprider sig över mitt ansikte när du skriver så snälla rader. Din egen E4 vet ju bara du hur den ser ut så det ska bli spännande att få följa med på resan dit.. för jag kommer att hänga med ett tag till.

  Di: Det är härligt och härligt med dina ord om ängar som väcker olika bilder inom mig. Typiskt med tåget, fika hade ju varit trevligt. Har inte direkt planer på att åka till Dalarna den helgen men vem vet?

  Kramar till er alla. Ni är URHÄRLIGA!!!!

  SvaraRadera
 5. Livsläge som en blomsteräng... inte illa! :)

  SvaraRadera
 6. ja man blir onekligen lite nyfiken.. det låter så spännande!

  SvaraRadera
 7. Vackert att likna det med en blomsteräng tycker jag. Men dessutom så sant.
  Chissra

  SvaraRadera
 8. Nina: Visst är det! Känns härligt, kanske tom lägger mig ner och vilar i gröngräset och tittar på molnen.

  Matte: Det är det!

  Chissra: Ja visst är det härligt!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen