tisdag 2 september 2008

Ännu blommar luktärten..

.. i pedagogiska mammans underbara trädgård. Men nu trängs den med glasäpplen, saftiga vindruvor och underbart goda björnbär.

Regnet strilar ner och jag läser i mina coachböcker. Ska snart börja coacha övningsklienter och det ska bli så roligt. Fastän jag har haft mängder av samtal under mitt yrkesverksamma liv så känns det här annorlunda på ett bra vis. Livet rullar vidare mot nya äventyr.

Ni som vet var pedagogiska mamman har sin hemvist har förstått att jag åkt hem till Dalarna. Jag ska vara här i några dagar och en roadtrip med en syster på upp- och nedresan känns verkligen som en skön bonus. Skönt att ha flera timmar ostörd tid tillsammans. Sen är man ju nyfiken på det lilla miraklet i magen. Eftersom jag tror det är en skön liten pirat med bus i benen och glimten i ögat så har miraklet fått en piratmössa av mig.

Nu sitter jag i mammas kök och dricker gott thé samtidigt som jag bevittnar min mammas syprojekt och min syster som stickar samtidigt som min andra syster lagar lunch. Det är vardagslyx. Mitt skapande med händerna handlar mer om att jag ibland gör något smycke medan jag (åtminstone inte ännu) syr och stickar på det viset förundras över deras kreativitet och allt de skapar.

Ibland kliar det i fingrarna och jag gör något mindre stickprojekt i liten skala men det finns en sjal gjord av virkade stjärnor som jag drömmer om att göra.. kanske blir något för höstmörkret. Det är vilsamt att skapa och att skapa stjärnor som jag sedan kan bre över mina axlar känns verkligen lockande. Tills dess sveper jag in mig i mina vänners sjalar och den som min syster gjort. Det känns som om man bär deras värme och kärlek, fast det gör man ju egentligen hela tiden.. men sjalarna påminner mig om det.

Sen kan man ju visa kärlek mot naturen med sina sjalar genom att använda någon av de olika japanska packningstekniker som jag fått som tips av skärmflygaren. Man kan ju även använda det för att slå in ett vackert paket... för sjalar sprider glädje och värme.

Åtminstone i min värld.

11 kommentarer:

 1. Det låter härligt. känner värmen i köket och hör regnet strila. Ser framför mig hur ni dryftar stort och smått så som man gör med de som är nära. Lycka är många saker och nog har du lycka i ditt liv.

  SvaraRadera
 2. Men är du "hännä" hemma i Dalom och fifilurer lite *ler*
  Låter som om ni har en skön stund tillsammans, dina systrar och du.
  Du är ju dock en fena på att handarbeta med ord och formulera dig inspirerande och kreativt... Själv är jag ju kreativitetens urmoder på ett både negativt och postitivt sätt. Kan dock bli lite mycket av det goda ibland..hehe

  Och apropå det här med sjalar *harklar mig lite* Jag och min dotter diskuterade mina sjalar för några dagar sedan och hon ansåg at jag borde ha en särskild garderob till alla mina sjalar. Har nog en liten hang up där tror jag. Jag ÄLSKAR nämligen sjalar av alla de slag, material och kulörer.

  Ha det nu riktigt gott och rå om varandra orderntligt. Och åker du förbi Ludvika nu när du ändå är i mitt vackra landskap är det bara att hojta till vet du..;-))
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 3. En sjal av stjärnor... det låter mycket bra och fint det.

  Det vill jag också ha. Undrar var jag hittar "receptet" till en sådan lycka. Jag ÄLSKAR sjalar av alla de sorter.

  Nu fick jag lust att virka... mot mormorsrutorna :)

  Skiter i läxan... till samvetet gnager för mycket...

  SvaraRadera
 4. Hej Liv! Å du är hemma igen, vad härligt! Blir riktigt avundsjuk då jag läser att du har två systrar..själv har jag bara en lillebror..visserligen inte så bara, men det är inte sama kontakt kan jag tänka mig som med en syster (iaf inte i mitt fall)

  Du, det där med suddigum är inte så avancerat som det låter..det är set man kan köpa..och inte svårare än lera..man formar dem och sen in i ugnen...så såå fantastisk och rolig som mamma är jag tyvärr inte ;(

  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Åh, låter så härligt detta att vara samlade så hemma hos mamma. NJUT! :-)

  SvaraRadera
 6. Maria: Det är verkligen lycka. De små sakerna ger lycka om man bara är öppen och tar emot.

  Livskrafter: Ja äntä skönt?! Handarbeta med ord, det var ett bra uttryck. Det ska jag använda. Och jag känner igen mig i det där med sjalarna..de finns verkligen i alla storlekar, material och färger. Men man vet aldrig när man behöver en. Blir nog ingen tur förbi Ludvika denna gång men en vacker dag kanske jag dyker upp.. det vore kul att ses!

  Nina: Du kan det där med mormorsrutor så jag ser hur det sprakar till och plötsligt är sjalen klar :)

  Linda: Du är visst en fantastisk och rolig mamma är jag helt övertygad om :) Ja, det är härligt med systrar.. men även med bröder.

  Lullun: Det gör jag! Hela tiden!

  SvaraRadera
 7. Vad härligt! Du får passa på att köpa dig en brödrost ;)..

  du beskriver köket så att jag kände att jag var där, och såg alla runt omkring, det var så "mojig" känsla att läsa. Vad underbart att kunna känna på det sättet, att kunna finnas i nuet, för det är det du beskriver här så fint. Hoppas du får en fin tid i Dalarna och att ditt första coachingsamtal går bra! Stor kram!

  SvaraRadera
 8. Jag älskar sjalar. Synd att jag intekan virka....
  Låter som att du har supermysig där borta...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Di: Kanske det eller önska mig en i julklapp :)

  Chissra: Det har jag definitivt! Härligt med så många sjalälskare :)

  SvaraRadera
 10. Ja tänk så sköna samtalen blir i långväga bilfärder. Så mycket tid och plats att dela tankar och känslor. Kramar...

  SvaraRadera
 11. Gisan: Ja det är ju det.. den där tiden och samtalen som löper fritt. Härligt!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen