måndag 10 november 2008

Att knyta ihop säcken..

..eller kanske en liten prickig påse snarare. I vilket fall som helst så känns det här som en vecka med avslut och början på något nytt på samma gång. Min projektanställning tar slut och det är sista kursomgången (den 19:e december är det dags för diplomering).

Jag tycker om att göra avslut, summera ihop vad som varit bra och vad jag lärt mig och vad jag vill förändra. Det blir som ett avsked och en början samtidigt. Jag är nog en sån person som ser livet i olika perioder, faser och gärna delar in det i olika tidsaspekter och ibland löper ju processer parallellt.

Just nu eftersom det har varit en bra upplevelse känns det som om jag stoppar ner godbitar i en vacker påse, andra gånger i livet så har det känns som om det är en illaluktande soppåse med skräp man måste göra sig av med innan man kan gå vidare. Men just nu är det en vacker påse som jag samlar mina erfarenheter och runt hörnet väntar något nytt och spännande hoppas jag, kanske en smällkaramell eller ett gnistrande tomtebloss. Jag vill ha något sprakande och färgglatt som fyller mig med glädje och hopp i alla fall. Det är bara att önska... och vet ni vad? Vissa önskningar går faktiskt i uppfyllelse.

9 kommentarer:

 1. Ja du,,,be careful what you wish ;-)
  Härligt att se de olika faserna som påsar man förvarar eller slänger så långt pepparn växer. Intressant vinkling. Själv lider jag av separationsångest sånjag ar jättesvårt att göra avslut om det inte är något riktigt tråkigt man ska/vill/bör avluta
  Du är en kloker kvinna du :-)

  Kramar och en önskan om en fantastiskt fin dag där i vår vackra huvudstad
  /Emma

  SvaraRadera
 2. Hoppas att din önskan slår in - det är du värd :)

  SvaraRadera
 3. Det är skönt att göra avslut. Försöker se det som om varje händelse gett mig något positivt trots att händelsen när den inträffade var negativ.

  Önska på och din önskning blir uppfylld.

  SvaraRadera
 4. Gud vad tiden gått fort. Ja du det är alltid bra att göra avslut då har man inga oavslutade saker bakom sig. man blir nog mer hel som person då.
  kram

  SvaraRadera
 5. Åh så fin påse. :) Då förstår jag att det känns bra! Jag hoppas att nästa påse blir lika fin och kanske med lite krut i som du skrev. ;)

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 6. Ja, oj vad tiden går,,,ja, det är härligt att knyta ihop så där fina påsar istället för soppåsar,,, hoppas det går riktigt bra nu framöver med dina önskningar :-)

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen den där känslan, att summera och göra avslut som du så bra beskriver. Å så något nytt runt hörnet...Det mår alla bra av. Mål, drömmar, hopp i ett fint paket eller en vacker påse :-) Kramar...

  SvaraRadera
 8. Vad fin påse att knyta ihop med!

  Kul att du skrev en rad i min blogg och vad roligt att du känner Sivert, vår ursöta egna Gällivare Tomte!

  Ha en fin kväll!

  Kram från Eva

  SvaraRadera
 9. tänk.. så gör inte jag alls, jag bär med mig alla påsar hela tiden. Lite tungt ibland kanske vore bra att slänga en och annan i soporna.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen