måndag 24 november 2008

Att åka hem igen..

.. ger mig blandade känslor.

Det är alltid tråkigt att ta avsked av dom man tycker om och en plats som bor i ens hjärta som man inte kan besöka närhelst man vill eftersom avståndet är långt. Min Haglöfsryggsäck är fylld med norrländska läckerheter som jokkmokkskorv, hjortron, palt och torkad renfilé så jag tar med mig lite av Lappland hem och kärleken från mormor och morfar den följer mig ju vart jag än går. Likt min kärlek till dem och Gällivare är ständigt närvarande.

Snön yr även här idag (kortet togs igår) så vi har mest vistats inomhus och myst. Mycket julmust har konsumerats och mormors goda mat såklart. En skön lugn dag och mitt tåg går avgår på kvällen så jag får nästan hela dagen tillsammans med dem. Men jag behöver ju komma hem också. Inplanerade coachningar, saker som måste göras, skärmflygaren och mina vänner väntar i Stockholm tillsammans med mitt vardagsliv som jag verkligen trivs med (det är bara drömjobbet och pippihuset som fattas).

Den där ryggsäcken som jag nyss nämnde, gissa vem som packat den (apropå eget ansvar) ? Jo, morfar som är superbäst på att packa på så att allt går ner och inte bara åker runt i väskan (vilket nog mer är min specialitet). Nu ska jag passa på att njuta av de sista timmarna och gå ner och lösa korsord med mormor. Det är lycka för mig.

18 kommentarer:

 1. Lyckliga dig som har mormor och morfar kvar i livet. Mina sitter på något moln och dinglar med benen och ler åt mig och mina påfund. Tror jag :)

  SvaraRadera
 2. Det låter verkligen som att du har haft några riktigt bra dagar här uppe. Nostagi, som kan vara så skönt ibland och så en massa kärlek från din mormor & morfar. Jag förstår att det är med blandade känslor du reser igen. Men Gällivare finns alltid kvar och jag lovar dig att du alltid är välkommen tillbaka, absolut! Nästa gång kanske jag till och med är så modig så jag föreslår att ses ;) nu har du ju "tassat" runt mej, riktigt nära och ganska spännade, egentligen :) Kanske står jag blygt och gömmer mej bakom Pressbyrån när du reser i kväll och vinkar försiktigt ;) nej, jag bara skojjar. Promenaden åt det hållet går redan nu. Ska ut och skotta gården och sen ta en liten promenad. Ville bara vinka "hej då" till dej och önska dig en riktigt lugn, rofylld och avkopplande tågresa.

  KRAM från Eva

  SvaraRadera
 3. Har funderat på dig idag med tanke på allt tågkaos. Funderat på om lilla Liv fastnat i snöyran och sitter där på sitt lilla tåg mitt i ingenstans med ett veck i tiden.

  SvaraRadera
 4. vad mysigt ni verkar ha haft.
  hoppas att din hemresa går bra!

  kramelikram

  SvaraRadera
 5. Det låter som riktig livskvalite när den är som bäst:)
  Det härligaste med norr, fjäll och berg är den otroliga känslan av storslagenhet som jag alltid får. Ofta kan hav frambringa samma känsla i mig. Det är stort och fantastiskt.
  Nu har ju vintern även kommit till vår våckra huvudstad så du får ju vinter med dig hem.
  Ha en trevlig hemresa och var rädd om dig
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 6. Dina små katterna väntar på dig också!
  Välkommen hem!

  SvaraRadera
 7. Att packa till någon är nog bland det mest kärleksfulla jag kan tänka mig :)
  Palt, ja tack, va gott!
  Hoppas tågresan blev bra :)

  SvaraRadera
 8. Orkar visst ses. mys med te och macka på mineur tycker jag
  kram

  SvaraRadera
 9. Härligt att faktiskt kunna ta med sig en del av Lappland hem... hm, önskar jag kunde ta med mig en del av flickornas moln i en ryggsäck... kanske kan improvisera med en brandsläckare?

  låter helt underbart att bara vara och njuta av livet, just där, just då.

  Det är en konst! Och du bemästrar den!

  SvaraRadera
 10. Underbart. Vad annat kan jag säga. Det gäller att ta livet tillvara. att vara med och njuta av de människor som står nära.

  SvaraRadera
 11. Jag är själv i Norrland om somrarna. Underbart!
  Nu när jag hör att du har palt blir jag jätte sugen!
  Det är min favorit rätt! ^ ^

  SvaraRadera
 12. Åh,,,Ja, nu har du ju fått fylla på reserverna riktigt, och fått lite dos av mys pys och ro i själen,,, men visst är det tråkigt att åka,,,

  Kramar till dig :-)

  SvaraRadera
 13. Hej,

  vet inte riktigt hur jag hittade hit men vilka vackra vinterbilder du visar och så vacker mormor du har, hon är vacker som en dag på det där kortet :-)

  Ha en fin kväll!
  /Katarina

  SvaraRadera
 14. Å vad härligt det låter....förstår att det är blandade känslor att åka därifrån! Min högsta dröm har alltid varit att få ha en morfar el farfar då jag aldrig haft något av det....Var rädd om dem, vilket jag märker att du är iofs...

  Kram och ta hand om dig//Linda

  SvaraRadera
 15. Vilka underbara dagar du haft Liv. Så värdefullt att ha morföräldrar att åka till, vara hos och bli lite ompysslad av. Guld värt!

  Hoppas du hade en fin togresa tillbaka med tanken full och ro i själen. Önskar dig lycka till med allt du ska ta för dig hemma i Stockholm. Jag är så sugen på att åka på julshopping i Gamla stan, men det ser inte ut som att det blir av tyvärr. Kanske nästa år.

  Stor kram Annelie

  SvaraRadera
 16. Vilken vacker bild! Ja det kan vara svårt att sitt hjärta på två ställen. Men det är tur att man kan ta kärleken med sig dit man går. Kramar...

  SvaraRadera
 17. Så vackert kort!!!

  Det låter som att du har haft jätte mysiga dagar hos mormor och morfar!

  Stor kram
  m i n d i

  SvaraRadera
 18. jag längtar också efter julmys hos dina morföräldrar! och hos mina som ju tackolov bara bor nåt kvarter därifrån. :)

  kram!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen