lördag 17 oktober 2009

Jag sparkar de blöta löven..

.. som samlats i drivor.

Att sparka i löv är en höstaktivitet som passar bra när tankarna snurrar. Ett oväntat erbjudande dök upp som jag nu överväger. Du tänker för mycket är något som jag hört ganska många gånger under mitt liv men för mig är reflektion en naturlig del av livet. Kanske tänker jag för mycket men vem ska avgöra det? För mycket för vem förresten?

Mina fötter tycker om att sparka i löv, gå på ojämnt underlag, vandra på sandstränder och dansa natten lång. Det gör nog att jag har båda fötterna på jorden även om jag ibland svävar i det blå tankemässigt. Kontrasterna är det som gör livet skiftande, precis som de höstlöv som samlas i alla de storlekar och i ett sprakande färgspel. Livets äventyr är ju just det, skiftande. Ett äventyr utan strapatser, spännande möten och oväntade vändningar är ju inget äventyr. Så jag går vidare ut bland höstlöv, stormar, vackra dagar, kalla nätter och tar emot livet som det är.

9 kommentarer:

 1. Kan ju inte undgå att bli nyfiken..vad är det för ett erbjudande som du har fått????

  SvaraRadera
 2. Flinar... här är en till som sparkar i löven.. kan inte låta bli :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att läsa ditt inlägg, tycker jag. Att sparka i löv är underbart - jag älskar hösten, promenader i den friska luften och att få ta sig in i värmen efteråt. :)

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Tack. Trodde att jag var den enda med tankarna i det blå just nu...
  Ska testa att sparka lite mer bland löven så kanske allt faller på plats... Söndagskram till dig!

  SvaraRadera
 5. Låter härligt att sparka på löven. jag har min tanke motsvarighet i snöklimpar ;)

  Vad roligt att höra din brors bidrag! Hoppas det går bra för låten.

  WOW vilka snygga Dr Martens du har!!!

  KRAM från Eva

  SvaraRadera
 6. Under en promenad tidigare idag funderade jag just över fenomenet "sparka i höstlöv". Varför gör man alltid det när det finns möjlighet, varför är det så mysigt? Att små barn gör det verkar kanske mera rimligt än att jag gör det, men det är faktiskt något speciellt med det.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Sparka löv är underbart. Och att fundera är utvecklande. Fast för mycket funderande blir lätt ältande och det tycker jag inte är produktivt.
  Jag tycker de bästa besluten kommer inuitivt - av den berömda "magkänslan".

  SvaraRadera
 8. Ängla-Li: Det kommer du snart att få reda på.... om du inte redan listat ut det via facebook...

  Nina: Härligt, då är vi lövsparkarvänner!!

  Svartanova: Visst är det magiskt.. tycker hösten är fantastisk.

  Helena: Det är du definitivt inte, just nu är det mycket som snurrar.Sparka i löven du, det rekommenderas!

  Cloudberrie: Snöklimpar är inte att förakta :) Jag hoppas också att det går bra för låten för jag vill min bror allt väl... sist men inte minst visst är de fiiiina.. det var faktiskt Mindi som uppmärksammade mig på dem första gången..

  Ellinor: Ja, det kan man fråga sig, men skönt är det!!

  Andrej: Håller med dig om att magkänslan är så oerhört viktig, men här var det även praktiska bitar att funder över... men nu har jag bestämt mig..

  Kramar och varm choklad åt er alla

  SvaraRadera
 9. Det är up till var och en vad som är för mycket tänkande. Ibland fastnar jag själv för mycket i analyser och strategier, glömmer då gärna bort att bara vara. Sparka vidare!!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen