torsdag 1 april 2010

Böcker lästa i Mars 2010....

I mars så kom jag in i läsflödet igen vilket kändes härligt.. Det här blev månadens bokskörd:

De dödas bok av Patricia Cornwell
Jag fastnade aldrig i den här boken, den trollband mig inte och underhöll mig inte heller. Den påbörjades för länge sen och jag läste den verkligen oregelbundet. Jag har läst böcker av henne tidigare och de har varit avsevärt bättre.

Breaking dawn av Stephanie Meyer
Jag älskar verkligen den här serien men ändå har det tagit mig lång tid att avsluta den och att läsa böckerna. Jag tror att jag kommit på varför. När skärmflygaren hamnade på sjukhus och jag satt vid hans sjuksäng i Uppsala dagen efter olyckan så var det en bok i den här serien som jag just öppnat och försökte läsa. Det gick såklart inte. Jag satt mest där och grät medan han sov fullpumpad med mediciner. Den känslan går inte att beskriva. Jag fortsatte läsa boken när jag åkte fram och tillbaka mellan jobb och sjukhus och senare rehabiliteringsklinik. På nåt vis så hänger karaktärerna och läsningen ihop med den perioden. Nu när vi inte längre är tillsammans så påminner den ändå om honom, olyckan och alla känslor under dom här månaderna. Jag ska nog läsa om dom längre fram och jag rekommenderar dem till alla. Det är bra böcker!

Skynda att älska av Alex Schuman
En sträckläsningsbok som jag verkligen älskade. Den är välskriven och levande. Jag älskar att bli överraskad och det blev jag här. Den var en felbeställning efter att jag missat att avbeställa den från en pocketbokklubb men det var tur. Min bild av Alex Schulman har väl inte varit den positivaste men nu kom den på skam, en jättefin bok oh jag rekommenderar den varmt.

Segraren står ensam av Paolo Coelho
Lyssnade på den här i talbok. Paolo är en av mina favoritförfattare men det här inte en av hans bättre böcker enligt min mening. Det kan ha att göra med att den skiljer sig såpass från hans andra verk och kanske därmed även mina förväntningar. Det skulle vara intressant att veta vad andra tycker om den så om ni läst den skriv gärna en rad.

Lycka nu: en praktisk guide i mindfullness av Titti Holmer
En väldigt bra bok enligt min mening. Den är enkel att läsa. Hon blandar fakta, erfarenhet och praktiska övningar. Den kommer jag att läsa igen. Rekommenderas varmt.

YCDBRALAI (You can't do business running around like an idiot) av Klas Hallberg
Klas Hallberg är en av mina ABSOLUTA favoritföreläsare och hans böcker brukar inte göra mig besviken. Det blir jag inte heller av denna, även om jag redan känner igen mycket av det han skriver. Varm rekommendation.

När förnuftet sover av Inger Alfvén
Bra personporträtt men inte en bok eller berättelse som stannar hos mig.

Slumpen är ingen tillfällighet av Jan Cederqvist
En bok jag läste om efter att min musikaliske bror påmint mig. Om ni är intresserade av synkronicitet och sammanträffande så rekommenderar jag den varmt. I mitt liv så finns det många sammanträffanden så jag väljer att tro på att det existerar, läs boken och se vad ni tror på.

Den som dödar draken av Leif GW Persson
Bra kriminalroman, men så gillar jag verkligen hans sätt att skriva även om det ibland kräver att man verkligen är uppmärksam.

Är du lycklig nu? 10 sätt att leva ett lyckligt liv av Barbara Berger
En bok som blivit liggande länge men nu när jag läste den så inser jag att vissa delar av den är riktigt bra även om jag inte håller med henne på alla punkter men den kommer jag att spara och läsa om.

Matthandlaren Olssons död av Karin Wahlberg
Helt ok bok men jag kände att jag kom inte in i huvudkaraktärerna vilket jag tror beror på att det är den 7:e boken hon skriver om dom. Eftersom det här var den första jag läste så kändes det som om jag inte lärde känna dem.

Hypnotisören av Lars Keppler
Jag har så klart blivit nyfiken på denna omtalade bok. En sträckläsning som stundtals var otäck men det är helt klart en välskriven bok och jag vill gärna läsa mer av detta deckarpar.

3 kommentarer:

 1. Oh, vilken underbar läslista!
  Jag hoppas och tror att din marslista inspirerar till att sätta fart på min läsning nu i april! Hypnotisören har jag på vänt. Stephenie Meyers serie älskade ju jag, men jag förstår det där med att vilja undvika något som påminner starkt om någon.

  En riktigt glad påsk önskar jag dig!
  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Du har minst sagt fått läsglädjen tillbaka.

  Hoppas att påsken har varit underbar och fyllt på läskontot.

  SvaraRadera
 3. Jag tar till mig dina tankar och funderingar.
  Redigerar och modifierar min egen lista med böcker som väntar på att bli lästa (och köpta).
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen