fredag 23 april 2010

Jag vilar upp mig inför helgen..

... denna fredagskväll.

Lite bakvänt kan tyckas men resten av helgen är fulltecknad och sovmorgnar eller tidiga kvällar verkar inte få plats i planeringen. Jag ska nämligen sysselsätta mig med en kurs som ska hjälpa mig fördjupa mina coachkompetenser och ge mig inspiration. Lindy hop kommer sen att dansas kvällstid i dagarna två, på lördagen i form av socialdans och på söndagen kurs.

Det ska bli särdeles roligt men det är ju inte en helg för återhämtning utan för inspiration och glädje. Dagarna med coaching kommer jag att få ta ut i flex eftersom det är fortbildning inom just det jag arbetar med. Älskar verkligen mitt jobb och att få vara en del av när personer hittar sina egna svar, att få lyfta fram personers styrkor och belysa deras hinder och hitta vägar att ta sig runt dom, under dem, över dem eller bara acceptera att de finns där.

Lindyn ger mig dansglädje, träning på att släppa kontrollen och bara följa men även att improvisera och bara ha roligt och att lita på att kroppen minns stegen som hjärnan inte gör. Det är en perfekt avkoppling och avbyte efter mina coachdagar föreställer jag mig.

På senaste tiden har jag använt en övning jag fick av min coach som innebär att jag varje kväll skriver ner något jag riktigt är nöjd med. Det är en bra övning, använd den gärna. Det gäller att ge sig själv cred för det man gör/tänker/vill istället för tvärtom.

Ikväll kommer jag att skriva: Idag är jag riktigt nöjd med att jag tog mig tid att vila och bara vara.

Vad är ni riktigt nöjda med?6 kommentarer:

 1. Jag önskar dig en riktigt bra, rolig, trevlig, lärorik och inspirerande helg!! Vad spännande!!
  :-)
  Många kramar från Veronica

  PS. Din "dagens-nöjd-text" vill jag gärna låna! Den fick mig att verkligen tänka efter en stund. Tidigare har jag enbart känt mig det totala motsatsen till nöjd om jag inte har haft något på gång, något att göra....Men denna texten är ju jätte bra!! Att man faktiskt kan få lov att bara vara och känna sig nöjd när man vilar. Man behöver ju inte känna sig "bortkommen" bara för att man vill stanna upp och känna efter ett tag. Denna mening kommer jag direkt sätta in i min "insirations-bok"!! TACK!! DS.

  SvaraRadera
 2. Jag ser inte helgen som en möjlighet till vila och respit, utan snarare som ett tillfälle att samla energi inför kommande vecka. Om det då innebär att man ligger på soffan i dagarna två eller sysselsätter sig till max, spelar ingen roll. Vad som spelar roll är effekten och utfallet.
  Jag hoppas att du får en underbar helg!
  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Ja den här övningen har jag tränat i en period tidigare - inte alls dumt.

  Ofta skrev jag precis som du och berömde mig själv för saker som jag INTE hade gjort. Alltså inte presterat utan istället vilat, mediterat och mer "bara varit"...

  Helt klart en övning att rekommendera.

  Soooliga hälsningar till dig fina Vida!

  SvaraRadera
 4. Jag är otroligt nöjd, med att de pass jag ordnat för RIK på F&S i Kungälv blev så otroligt lyckade och uppskattade, att RIK efterfrågade fler pass!

  SvaraRadera
 5. hoppas att du hade en finfin helg min vän!
  kramelikram

  SvaraRadera
 6. Vilket bra jobb du gör! vara coach det passar inte alla till!
  Ha det bäst
  kram:)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen