lördag 16 augusti 2008

Vida utmanas att tänka till i ännu en utmaning..

Reflektion av idag

Svara gärna oavsett om du blivit inbjuden eller ej. Om du svarar, kommentera hos enbart som har skapat utmaningen.
 1. Skriver du att göra listor på allt du "måste göra"? Det händer men bara när det är mycket så att jag behöver en överblick. Är lite professorstyp och kan annars glömma vissa saker. Men jag försöker att utrota måsten och se dem på ett annat sätt.. går bra ibland och dåligt ibland.

 2. Om du bara skulle skriva tre saker som är viktiga (privat eller jobb väljer du själv) vilka vore det? Min familj och mina vänner, att jag har ett liv jag trivs med på en plats jag trivs på och att jag är frisk

 3. Nämn en sak som du anser att du måste göra och varför du måste. Jag måste hitta ett nytt jobb.

 4. Formulera om samma måste som om du ville göra det. Drömjobbet finns i min framtid.

 5. Vad är det viktigaste i ditt liv? Livet och de som delar det med mig.

 6. Beskriv hur du kan ägna mer tid åt det som är viktigt. Sluta med slösurfande på nätet och att fastna framför tv'n. Göra saker som jag mår bra av och när jag medvetet chillar vara nöjd med det också.

Å jag utmanar alla som vill ta sig an denna utmaning. Har ju haft många utmaningar på sista tiden så det känns som om den här gången får ni bloggäventyrare själva välja.. men för alla er som vill ha en tanke om hur ni lever och hur ni vill leva så rekommenderar jag det varmt.

Gör så här!
 1. Skriv ett inlägg och svara på ovanstående oavsett om du blivit inbjuden eller ej.

 2. Kopiera texten och skriv dina egna svar.

 3. Gå till den som startade reflektionen,och till den du fick inbjudan ifrån och ge en kommentar.

 4. Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund. Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du.

 5. Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara.

 6. Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.

7 kommentarer:

 1. Så kan det ju vara! Men jag får ändå känslan av att det kanske inte är så många i min ålder som känner sig såhär, liksom "mognat", att man oftare gör det under senare ålder i livet?

  Godmorgon och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon! Ja, vissa saker är ju ett "måste" men ändå en källa till glädje många gånger, själv skulle jag efter många funderingar inte jobba kvar om jag vann mycket pengar, jag skulle satsa på min egen utveckling,kurser..i det jag tycker är roligt och så kanske till sist ändå faktiskt skapa jobb för andra genom att starta eget företag...så..vad skulle du tänkas göra om du var ekonomiskt oberoende? Kram och ha en underbar söndag du med!!

  SvaraRadera
 3. Kul att få veta lite mer om dig.=)
  Ha en skön dag min vän!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Alltid intressant att veta mer om människor :-)
  Underbart vacker bild !

  ha det gott

  /Emma

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du finner ditt drömjobb. Det finns där någonstans.

  SvaraRadera
 6. f: du har helt rätt... jag uttryckte mig nog oklart. Vet mycket väl hur det kan vara när man i vissa fall är långt före alla andra och tänker på ett annat vis. Mognad och vuxenhet är så mångfacetterat och finns i olika dimensioner så det är inte lätt att alltid veta.

  Di: Om jag vann mycket pengar skulle jag nog arbeta men mer på mina villkor. Jag skulle inte arbeta 100% och jag skulle ha längre ledigheter och kunna resa oftare. Ev skulle jag starta eget tillsammans med vänner men jag skulle kanske arbeta till viss del på ett företag som anställd också.

  Helena: Tack detsamma!

  Livskrafter: Tack så mycket! Det är lilla jag på trappan till sommarstugan.. det syns inte på bilden men vi har en egen liten standremsa vid älven.. underbart!

  Peter: Tack! Det är jag säker på att det gör, det gäller bara att hitta det.

  Ha det gott!

  Vida

  SvaraRadera
 7. mm..rätt tanke om livet tycker jag, och blev glad över att du och kompisen kanske kan finna något hos King Size :) själv skulle jag också gjort ett besök, men just nu har jag skor, som jag får använda. Är annars tokig i att hitta nya skor där, men ofta när jag kommit hem är det helt fel..haha...nå..man ska kanske vara den man är. Ha en fin dag och sköt om dig! Fin bild för övrigt, glömde att säga det!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen