lördag 16 augusti 2008

Har ni hittat nån skatt idag?

Jag har åtminstone blivit påmind om en som jag hittade för längesen då en liten rest av den låg på älvens botten.. och då tänkte jag att jag ska se till att bli en skattletare så att man ser när guldet glimmar! Den här lilla skatten påminner mig om att man ska hålla ögonen öppna och inte sluta att förundras. Det blir så mycket roligare då..

Om man funnit en skatt eller ej ligger ju i skattletarens ögon och värderingar. Dessutom låter skattletare som ett roligare epitet än t.ex bärplockare, man kan ju vara en skattletare på jakt efter blåbär i skogen. Så nu är jag en skattletare på jakt efter drömjobbet helt enkelt!

Så nu är jag nyfiken på vilka skatter som ni har i ert liv eller som ni letar efter?

7 kommentarer:

 1. jag hittade en skatt alldeles precis nu när jag läste några inlägg.. om kärlek och om mirakel.. tack för den!

  SvaraRadera
 2. jag letar inte skatter :) jag tar ögonblicket som en skatt, senast igår hittade jag en sten, en bild, ett brudpar, en solstrimma i havet, en macka som var underbar...osv...hela livet hela dagen är fylld av skatter..underbart..är det att hitta dem..men tack för att du påminde mig om att leta mer :)
  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. intressant tanke...men eftersom jag är en emotionell berg och dalbana är det nog ögonblicken..du vet de där när den totala friden, harmonin och tilliten infinner sig...
  Men visst skatter kan ju också vara den där riktigt goa vännen som man aldrig någonsin vill vara utan eller när man hittar de där vackert slitna balettskorna man letat efter i åratal...
  Ha en fin dag min vän och klart att drömjobbet dyker upp inom en snar framtid...Í´m sure my friend!
  kramis
  Emma

  SvaraRadera
 4. Jag hittar små skatter var dag... små härliga ögonblick. Ibland letar jag skatter och ibland kommer de bara till mig, som gåvor. Helt underbart!

  Och en skatt behöver inte vara en sak...

  SvaraRadera
 5. Matte: Jag är jätteglad för att du tyckte att inläggen var en skatt för dig!

  Di: Helt rätt, skatter är som sagt det som betraktaren tycker att de är.. men om man är skattletare så uppmärksammar man dem och förundras. Men det kan alltid finnas mer skatter.

  Livskrafter: Precis.. så är det ju med skatter och den totala friden är nog den största av alla.

  Nina: Klart en skat inte behöver vara en sak.. det kan vara VAD som helst.. det är helt upp till dig.

  Tack mina skattletare eller ska jag kanske kalla er skattfinnare. Min skatt idag var bland annat alla kommentarer och tillvaron med mormor och morfar!

  Vida-en skattletare i livsäventyret

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag ju riktigt nyfiken på vad det var för skatt du hittade på botten??? // Ängla-Li

  SvaraRadera
 7. Åh skatter, hela mitt liv är fyllt av skatter. Skatter och mirakler är samma sak tycker jag.
  Jag har minälskade man , våra barn, vänner, familj, livet, hälsan, jorden allt.....
  kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen