söndag 3 augusti 2008

Home sweet home..

Efter en skön tågresa där tanken fick leka fritt så är lilla trion hemma igen i Svedmyras grönska. Packningen från nedresan hade utökats med nyplockade hallon, en nyskördad gurka, rosenrot, en vit lilja och väldoftande luktärter i sprakande färger som nu står i en liten vas vid sängen. Allt ifrån min mammas underbara trädgård. Men även mammas hembakta hallonkaka, hennes dr Stones ört-thé blandning, en aloe vera planta och salvia plockad av amerikanska indianer (för att rena hemmet med) fick följa med på färden mot storstaden.

Det är alltid skönt att vara hemma men jag saknar att inte ha hela familjen nära, den familj som faktiskt finns gestaltad på bilden fastän i lite annorlunda skepnad (jag är den gula med röda prickar om någon undrar). Familjeporträttet är målad av en vän till familjen som är konstnär.

Som ni ser är vi en stor familj och det kanske kräver en presentation:

Pedagogiska mamman och sen hennes händige man stoltserar över följande familj:

Största syster yster = Moi!
Mellan syster yster = Min älskade kvicktänkta syster som bär på det lilla mirakel som snart gör att jag även kan titulera mig moster. Hon som bidrar till att det här är kärlekens år.
Lilla syster yster = Yngst av systrarna men redan en gammal själ med kreativitet och klokskap som kännetecken.
Mellanbrorsan = Ett sportintresserat, socialt yrväder som charmar alla och har en värme som går rakt in i hjärtat.
Minstingbrorsan = Med ett hjärta av guld och en musikalisk talang som får Vidas ögon att tåras av stolthet när han står på scenen. Dessutom den enda i familjen förutom Vida som verkligen verkar förstå smurfarnas storhet.

Sen har jag ytterligare familjemedlemmar på annat håll, kanske skriver mer om det en annan gång... vi får se. Är iallafall oerhört tacksam över denna brokiga syskonskara som valt helt olika livsvägar men det som förenar oss är att vi är självständiga, målmedvetna och alla följer sina drömmar. Det tycker jag är ganska stort.

7 kommentarer:

 1. Mysigt med stor familj. Önskar att jag också hade många syskon. Skönt att vara hemma...
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. la familia ger inspiration och glädje och tänk att vi kan vara så olika och ändå få plats i samma familj, ingen familj är den andra lik och det bästa är att det alltid får plats nya medlemmar / kram K

  SvaraRadera
 3. Inser att om jag skulle skriva så om mina syskon... så vet jag inte längre ett smack om dem. Känner dem inte. Det kan göra mig ledsen.

  Härligt att ni håller ihop, och känner varandra.

  SvaraRadera
 4. Syskon är verkligen en rikedom. Jga har två - bror o syster.

  Hur många år är det mellan dej och minstingen?

  SvaraRadera
 5. Chissra: det är absolut härligt med en stor familj, finns ju så mycket man kan lära.

  K: Min sociala familj är ju ännu större och visst får alla plats :)

  Nina: Ja, jag är väldigt tacksam för det och hoppas vi fortsätter så..

  Malve: Mellan mig och minsting är det 14 år! Jag är 34 och han är 20.

  SvaraRadera
 6. Härligt med stor familj om man dessutom som ni verkar ha en fin kontakt. Jag är minst i en syskonskara på tre systrar och jag är så glad och tacksam för min familj. En del står mig närmare än andra men jag är ändå evigt tacksam.
  Jag har också tre egna barn och jag är så glad när jag ser kärleken som finns emellan dem och hur viktiga dom är för varandra. Det är ju trots allt ingen självklarhet.
  Ha de gott
  /Emma

  SvaraRadera
 7. Tack för dina alltid så gulliga kommentarer vännen.=)
  Vilken härlig familj du har...jag förstår att du är stolt över den.
  Ha en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen