lördag 23 augusti 2008

Tänk vilken skatt en alldeles vanlig dag är...


Nu har underbara Kreativ insikt öppnat en liten butik på Hornsgatan 29 i Stockholm. Ligger mellan Slussen och Mariatorget och är som en liten godisbutik. En magnet med en affirmation eller några uppskattande ord kommer nog mina vänner att få istället för en blomma när jag kommer på besök. Enkelt, billigt och säger så mycket! Själv köpte jag de här till mitt kylskåp. Det känns som om det finns något för alla i den butiken.

Idag har jag haft en lugn skön dag hemma i lägenheten med katterna. Jag har läst, vilat, filosoferat och kollat på en fin film och svarat på mail som blivit liggande. En alldeles vanlig lugn lördag och jag är så tacksam för denna dag. Det är viktigt att komma ihåg att uppskatta det man har vilket man inte alltid gör när livet ibland känns som om det rusar förbi.

För några veckor sedan läste jag ett inlägg hos Annelie med bloggen "Stort och smått" som fick mig att verkligen tänka till. Det var ett inlägg som stannade hos mig i flera dagar och som jag rekommenderar ALLA att läsa. Jag har självklart kollat med Annelie om jag fick länka till det och hon sa att det fick jag. Här är inlägget. Tack Annelie för att du delar med dig.

Det fick åtminstone mig att beröras på djupet samtidigt som jag insåg (återigen) hur viktigt det är att leva här och nu. Man vet aldrig vad som händer.

12 kommentarer:

 1. Hej! Har läst din blogg ett tag och tycker att den är så bra, här finns alltid nåt tankeväckande......

  SvaraRadera
 2. Så jädra synd att butiken ligger så långt bort från mig. Annars hade jag varit där ofta. En butik i min smak, har ju sett deras skrift.

  Helt underbara saker har de!

  SvaraRadera
 3. Anonyma jag: Tack så mycket!

  Selmas småprat: Välkommen hit, du är så välkommmen och tack för dina snälla ord!

  Nina: Förstår att du tycker det för det är härligt att jag numera kan gå in och bara titta i lugn och ro. Eftersom de är deras egen butik så finns ju allt de har också för när jag handlar hos återförsäljare så saknar de ibland något som jag spanat in. Men beställa går ju också bra och de är så trevliga.

  Ha en mysig dag allihopa!

  Kramar från Liv

  SvaraRadera
 4. Kära Livliga Liv!

  Din värld är en värld jag vill besöka, Ofta. Jag själv har gärna ett torn eller två i min strumpa;).

  Tack för tipset på butiken. Såna butiker är alltid lika mysiga. För ett par år sen fanns en butik som hette; Pixie bor här! långt uppe på Drottninggatan, hon som drev den var magisk å lät som mumintrollen. Det var en magic shop.

  Hoppas du haft en trevlig helg.
  Kram

  / Miss Lyckad -En bok till dom som bryr sig! -

  SvaraRadera
 5. Hello

  Ja jag såg att kreativ Insikt skulle öppna en egen butik nu...måste besööka nästa gång jag kommer ner.

  Läste också inlägget du länkade till...tack för den otroligt tänkvärda lässtunden. Man behöver lite perspektiv ibland för att inte fastna i sina egna referensramar.

  Kramar

  Emma

  SvaraRadera
 6. Åh, ja, jag fick deras orderkatalog häromdagen .-) Blev alldeles till mig :-)) Nu ska här beställas :-) Jag har redan en del smycken från kreativ insikt.... härliga budskap!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med Liv, man kan inte gå oberörd från Annelies inlägg! ALLA borde läsa det och vara tacksamma för det man har!

  Det är hur roligt som helst att få en magnet med en fin skrift på än en blomma..tycker iaf JAG! Jag har fått ett par magneter t kylskåpet av en nära väninna t mig..det står visserligen inget på dem, men de betyder trots det hur mycket som helst för mig!

  Grattis till dina nominerngar, dem är du verkligen värd!

  Skönt med en lör utan massa måsten och krav! Kram på dig//Linda

  SvaraRadera
 8. Jag fick deras katalog med posten i fredags. Otorligt inspirerande!!!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Har varit inne och läst din blogg förut, men har inte hittat så bra, och kunde inte se hur jag skulle lämna någon kommentar. Är inte så hemma i bloggvärlden...
  Läser ju också Annelies blogg, och håller med dig fullständigt. Det är så hemskt hur det kan bli. Tur man inte vet vad som väntar runt hörnet...
  Ha det bra, kram Madde!

  SvaraRadera
 10. Misslyckad: Vad bra! Då kan jag komma på besök i din värld också. Den butiken missade jag tyvärr, magiska butiker med en touch av mumintroll är definitivt något jag tycker om...

  Livskrafter: Den är värd ett besök.. perfekta småpresenter och uppmuntrande kort. Och visst tänker man efter när man läst Annelies inlägg.

  Vindens melodi: Det kan jag tänka mig. Älskar verkligen deras prylar.

  Linda: Kramar i massor, hoppas vi ses på en klassfest nära dig snart :)

  Malve: Visst är den, jag blir helt sjuk av att bläddra i den.. ska nog förbi butiken i veckan och kolla lite mer.

  Madde: Vilken överraskning. Kul att du hittat hit. Och vem hittar i bloggvärlden? Jag är inte säker på att jag gör det ännu.. Skulle va kul att ses snart på klassfest! Kramar i massor till dig!

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 11. Den butiken ska jag försöka komma ihåg att besöka vid nästa Stockholmsbesök. Kramar...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen