torsdag 23 oktober 2008

Vardagsglädje...

..sprider sig i mig när någon berättar för mig att jag hos Rödebäck är nominerad till veckans blogg tillsammans med fyra andra bloggar. Så om ni vill att jag ska bli veckans blogg gå gärna in och rösta.Vet inte hur det gick till men jag är mycket tacksam.

Igår spred sig även vardagsglädje då jag i morgonrusningen slår upp Metro och på en helsideannons blickar min vackra Gudmorsdotter upp på mig, som en samisk gudinna. Hon är inte bara vacker på utsidan utan hon har stor visdom och lyser upp världen som en glimmande stjärna. Anledningen? Jo att Jokkmokk invaderar Huddinge till helgen. Om jag kommer dit står Jokkmokkskorv och torkat renkött på listan, mitt norrländska arv gör sig påmint och det kurrar redan i magen. Lappland i mitt hjärta, alltid.

Gårdagskvällen tillbringar jag först med min underbara mentorcoach som tillför värme, insikter och tilltro till min egen förmåga. Sedan myser jag med världens finaste skärmflygare som lagar wok till mig. Det är en lyckad kväll.

Har ni tänkt på vilken skatt ett alldeles vanligt skratt kan vara och även den känsla som sprider sig i kroppen när vi skrattar. Jag tänker även på de människor som lockar oss till skratt med sin humor, sitt sätt att berätta en historia, sin slagfärdighet eller vad det nu är som gör att skrattet bubblar över. På sitt sätt är de en gåva till mänskligheten eftersom de sprider glädje och lyckokänslor till de som kommer i deras väg. Deras glitter är som skrattpulver som sprids över vår vida värld.

Själv skrattar jag för mig själv när jag minns den underbara utställningen Signspotting som jag besökte i sommar. Ett skratt i vardagen förgyller, förlänger och fördjupar livet tror jag.

5 kommentarer:

 1. Ja ett förlösande skratt är väl guld värt. Jag älskar att skratta. Jag blir hel av det. Jag har en vän som ahr förmågan att få mig att skratta så fort jag hör rösten. Formodligen samma humor eller bara bra inverkan på varandra kanske
  Kramar till dig min vän
  EMMA

  SvaraRadera
 2. Ja så sant. Skratt är som älvpulver som peter pan använder för att kunna flyga.
  kram

  SvaraRadera
 3. Nina: Tack! Är lite förvånad för jag har inte haft kontakt med den bloggskrivaren eller fått någon kommentar så det var helt oväntat men en skön överraskning.

  Livskrafter: Visst blir man hel så såna vänner är guld värda.

  Chissra: Precis!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar skylt! Jag håller med dig om hur härligt skrattets förlösande förmåga är. Jag har skrattat gott högt och hjärtligt den här helgen som jag inte gjort på Länge. kramar...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen